Πάτρα: «Πειρατές» στο διαδίκτυο – Παριστάνουν τους κολλητούς και τους παίρνουν τα χρήματα

17:22 19/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Χάκερς καταφέρνουν και μπαίνουν σε λογαριασμούς του messenger φίλων και προσπαθούν να αποσπάσουν από άλλους χρήματα!

Ηδη στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά τέτοια “χτυπήματα” και παραμένει άγνωστο αν κάποιοι την έχουν πατήσει. Συνήθως οι απατεώνες χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως “κάτι έπαθε η κάρτα τους” και…. “πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει” ζητούν από τον φίλο ή την φίλη τους… τα στοιχεία

και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να …. πληρώσουν οι ίδιοι την οφειλή τους! Δεν ζητούν δηλαδή “δανεικά” (και αγύριστα) αλλά τον αριθμό και τον κωδικό της κάρτας. Και φυσικά στη συνέχεια… θα την “αδειάσουν” σε δευτερόλεπτα όπως αναφέρει το flamis.gr.Τελευταίο θύμα των χάκερς γνωστή γυναίκα από την Πάτρα η οποία φυσικά δεν την πάτησε. Οι απατεώνες είχαν “χακάρει” το messenger της καλύτερής της φίλης. Δείτε ποιος ήταν ο διάλογος:

Στη συνέχεια η γνωστή Πατρινή επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της. Η οποία εκείνη την ώρα προσπαθούσε να καταλάβει… τι συμβαίνει με το messenger της καθώς… δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Δεν είχε φυσικά ιδέα πως ο χάκερ συνομιλούσε με την “κολλητή” της.

Απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα περαιτέρω. Μέχρι και αυτή την στιγμή… το messenger της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί!

 

To άρθρο Πάτρα: «Πειρατές» στο διαδίκτυο – Παριστάνουν τους κολλητούς και τους παίρνουν τα χρήματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα