Παναθηναϊκός – Βόλος: “Σοκ” και… πίκρα – Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για το “τριφύλλι”

22:33 24/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν… μαγικά ραβδιά. Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι δεν εντυπωσίασε, αλλά το πάλεψε αρκετά κόντρα στον αξιόμαχο Βόλο. Το πρώτο του φετινό “τρίποντο” στη φετινή Superleague όμως χάθηκε στις καθυστερήσεις (1-1). Φώναξαν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, με το VAR και τον διαιτητή να μην τους το

δίνει. Σκόρερ ο Καρλίτος, λίγο αφού απέτυχε να σκοράρει από τα 11 βήματα. Πρώτη φορά στην Α εθνική χωρίς νίκη τις 5 πρώτες αγωνιστικές οι “πράσινοι”.

Δεν μπόρεσε να κρατήσει το “μηδέν” στην άμυνα του ούτε σε αυτό το ματς και το… πλήρωσε. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την ισοφάριση του Βόλου στο 90+2′ (1-1) και έχασε μέσα από τα χέρια του την πρώτη του φετινή νίκη στη Superleague στο ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του.

Στα 62 χρόνια της Α εθνικής κατηγορίας είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη στις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το “τριφύλλι” έφτασε τους 3 βαθμούς (11ο), με τον Βόλο όμως να διατηρείται στο +8 και να περνά στη 2η θέση (στο +1 από τον Ολυμπιακό, που όμως έχει δυο παιχνίδια λιγότερα).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, σε μια προσπάθεια να πάρει τα ηνία της και να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του. Ο Βόλος όμως πίεσε σε όλες τις γραμμές, γεγονός που τον έκανε ανταγωνιστικό. Το παιχνίδι “έβγαλε” ευκαιρίες μετά τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Ο Καρλίτος από καλό σημείο έστειλε στο 11′ την μπάλα άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Διούδης έδιωξε με τα πόδια την κοντινή προσπάθεια του Φεράρι, μια φάση που ξεκίνησε από λάθος πάσα του Χατζηγιοβάνη.

Ο Βόλος άφησε την μπάλα στον Παναθηναϊκό, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Στο 16′ δεν “πλήρωσε” την επιλογή του, αφού ο Γκαραβέλης κατάφερε να διώξει το κοντινό σουτ του Καρλίτος. Το συγκεκριμένο… σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το “τριφύλλι” είχε ανούσια υπεροχή (ο Μαουρίσιο έτρεξε πολύ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο δημιουργικό τομέα, όπως και ο Αϊτόρ – μόνο ο Κουρμπέλης έβγαλε κάποιες μπαλιές), ενώ η ομάδα της Μαγνησίας αμύνθηκε εύκολα.

Στο 32′ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι. Ο υποδέχθηκε υπέροχη κάθετη στην πλάτη της άμυνας του “τριφυλλιού”, ο Φακούντο Σάντσες έτρεξε να τον προλάβει, υπήρξε μια επαφή μέσα στη μεγάλη περιοχή (έβαλε το χέρι του στον ώμο του Αιγύπτιου) με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και τον ίδιο τον διαιτητή, που δεν έδωσε κάποια παράβαση.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλές στιγμές μετά από απανωτές εκτελέσεις κόρνερ, αλλά το 0-0 έμεινε στο πρώτο ημίχρονο. Στην τελευταία του φάση, ο Μαρτίνες έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ, σουτάροντας μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους είχαμε ένα δίλεπτο με μεγάλες συγκινήσεις. Στο 54′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, σε χέρι του Σάντσες του Βόλου, αλλά ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη (έδιωξε με το ένα χέρι). Στην επόμενη φάση όμως, ο Ισπανός έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μαουρίσιο.

Ο Βόλος βγήκε μπροστά στη συνέχεια, προσπαθώντας για την ισοφάριση, ενώ οι δυο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, με τους φιλοξενούμενους να βάζουν στον αγωνιστικό χώρο -μεταξύ άλλων- τον Σωτήρη Νίνη. Ο πρώην παίκτης του “τριφυλλιού” βοήθησε τους φιλοξενούμενους να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε… έλλειμμα αυτοπεποίθησης, δεν μπόρεσε να “παγώσει” το ρυθμό του παιχνιδιού (έβγαλε κούραση ο Μαουρίσιο) και δεν έφτασε στη νίκη. Στο 90+2′ ο Γκουαρατσένα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπαρτόλο έκανε την προβολή υπό την πίεση του Σένκεφελντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το τελικό 1-1.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Βόλος: “Σοκ” και… πίκρα – Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για το “τριφύλλι” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα