Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Νικήτρια» η τοξικότητα σε εξέδρες και παρκέ – Η «φωτεινή» εξαίρεση στη «ζούγκλα»
Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι είδαν από την τηλεόραση τα μη αγωνιστικά στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον τρίτο τελικό για το πρωτάθλημα.
Και επειδή κάθε – ακόμη και αρνητικός – κανόνας έχει και μία εξαίρεση που τον επιβεβαιώνει, αυτή αφορούσε το ζεστό χειροκρότημα των πράσινων οπαδών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ερυθρόλευκο Μουσταφά Φαλ που αποχώρησε τραυματισμένος από το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.
Το χειροκρότημα στον πληγωμένο σέντερ του «αιώνιου αντιπάλου» ήταν και η μόνη χαραμάδα ελπίδας χθες (06.06.2025) στο ΟΑΚΑ, που πάντως θύμισε ολίγον από ΣΕΦ.
Μπορεί ο νικητής να ήταν ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα και ηττημένος ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν με σκορ 99 – 88, ωστόσο για ακόμη μία φορά αυτή που… θριάμβευσε ήταν η τοξικότητα.
Τοξικότητα, σύμφωνα με τα λεξικά, είναι ένας σύγχρονος ορισμός των εντάσεων, της διάθεσης για ακραίες αντιδράσεις, αλλά κυρίως του «δηλητηριασμένου» κλίματος, που είναι εδώ και κάποια χρόνια τέτοιο, όποτε αναμετρώνται οι «πράσινοι» και οι «κόκκινοι» του μπάσκετ.
Και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα για να πέσουν αλλού οι προβολείς του ενδιαφέροντος, προκειμένου να καλυφθεί η εύνοια, ή η αδυναμία, ή η ανεπάρκεια των όποιων «πρωταγωνιστών» σε σχέση με τους απέναντι. Δηλαδή, η αναζήτηση κάποιων άλλοθι, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις ότι το βράδυ της Παρασκευής όλα θα κυλούσαν ήρεμα και σε αθλητικά πλαίσια.
Παραλίγο να το πιστέψουν και αυτοί και εμείς…
Και το χθεσινό ματς έγινε ρινγκ μόλις λίγα 24ωρα μετά την κοινή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδελφών Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου μετά τη συνάντηση ενώπιον του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ότι όλα θα είναι ήσυχα, καθώς φάνηκε εξαρχής τι θα δούμε στο καμίνι του ΟΑΚΑ, με τον Αταμάν να μην παίρνει το λάβαρο του Ολυμπιακού που του προσέφερε ο Μπαρτζώκας:
Η αρχή της κόντρας Φουρνιέ – Ναν που άνοιξαν έναν διάλογο, σίγουρα όχι και με τις καλύτερες των προθέσεων:
Από τα λόγια, οι δύο σταρ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πέρασαν γρήγορα στα… έργα:
Το ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, έφερε και την αποβολή του Εβάν Φουρνιέ. Μετά από ένα σκληρό φάουλ του Ναν στον Γάλλο, ο Φουρνιέ έκανε μία χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, η οποία και οδήγησε σε νέα μεγάλη ένταση, με τους διαιτητές να του δίνουν τεχνική ποινή και να τον αποβάλλουν από τη συνέχεια του ντέρμπι, αφού είχε ήδη και ένα αντιαθλητικό φάουλ νωρίτερα.
Ο Φουρνιέ στο «μικροσκόπιο» των διαιτητών, για τη χειρονομία που τον έστειλε στα αποδυτήρια:
Με τους Πειραιώτες να έχουν το προβάδισμα, και το ένα φάουλ να διαδέχεται το άλλο, οι Ναν και Αταμάν αποβλήθηκαν και οι δύο για διαμαρτυρίες στο φινάλε της αναμέτρησης.
Η σειρά του Ναν να αποβληθεί με τεχνική ποινή για τη χειρονομία του προς τον διαιτητή:
Ο Κέντρικ Ναν αποβάλλεται με τεχνική ποινή / EUROKINISSI
Με δεύτερη τεχνική ποινή δεν τέλειωσε στον πάγκο τον αγώνα και ο κόουτς των «πρασίνων», ο Εργκίν Αταμάν:
Πρωτοφανείς τραμπουκισμούς, συνθήκες ζούγκλας, εισβολή οπαδών στο παρκέ και ρίψη διαφημιστικής πινακίδας στον Εβάν Φουρνιέ κατήγγειλε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης.
Ο παράγοντας της πειραϊκής ΚΑΕ μίλησε στην ΕΡΤ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Εργκίν Αταμάν και στην έλλειψη σεβασμού που έδειξε ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, λόγω τιμωρίας, αλλά σχολίασε όσα συνέβησαν στον αγώνα, μέσα από το Instagram και αποκάλυψε ένα επεισόδιο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την κόρη του Δέσποινα Γιαννακοπούλου.
Και μέσα σε όλα αυτά, μόνη όαση αποτέλεσε ο μικρός Παύλος Γιαννακόπουλος που χειροκρότησε τον Φαλ, παρασύροντας και τους υπόλοιπους, σε μία σκηνή «μαχαιριά» στο κλίμα τοξικότητας.
To άρθρο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Νικήτρια» η τοξικότητα σε εξέδρες και παρκέ – Η «φωτεινή» εξαίρεση στη «ζούγκλα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιους δεν μνημονεύουμε το Ψυχοσάββατο
- Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε 45χρονη μητέρα 2 παιδιών
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας η Μαρία Συρεγγέλα
- Επική στιχομυθία Χατζή-Λοβέρδου on air: «Για λύπηση είστε» – «Τώρα στην τρίτη ηλικία που είστε»
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας η Μαρία Συρεγγέλα
- Γιαννακόπουλος για Μπαρτζώκα: Είπε στη Δέσποινα «άσε μας κοριτσάκι μου», είσαι τυχερός που δεν είμαι εκεί
- Kλείνει στην ΑΕΚ ο Μάρκο Νίκολιτς
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν το Σάββατο 7 Ιουνίου
- Άγρια επίθεση σε 67χρονη από άνδρα στα Εξάρχεια - Bίντεο
- Έρχεται η Κλαυδία για να «ξεσηκώσει» με μεγάλο πάρτι τη Θεσσαλονίκη - Πότε θα γίνει
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Νικήτρια» η τοξικότητα σε εξέδρες και παρκέ – Η «φωτεινή» εξαίρεση στη «ζούγκλα»
- Τρελή πορεία αυτοκινήτου χωρίς οδηγό στη Λεωφόρο Αθηνών – Λύθηκε το χειρόφρενο
- Ο Μίλτος Τεντόγλου έμεινε στην τρίτη θέση στο Diamond League της Ρώμης με άλμα στα 8,10 μέτρα
- Βίντεο με Τραμπ και Επστάιν να διασκεδάζουν στη Φλόριντα – «Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του» έλεγε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ
- «Βολές» από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ευθύνη βαραίνει πλέον μόνο την Κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να κλείνει τα μάτια»
- Κόντρα δίχως τέλος για Μπάνον και Μασκ: «Εγκληματία» τον αποκάλεσε ο Mr Tesla
- Χιλή: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ – Βίντεο με τη στιγμή που πέφτουν τζάμια από κτίριο
- Παναθηναϊκός: «Η ευθύνη βαραίνει πλέον μόνο την Κυβέρνηση»
- Παραιτήθηκε η Μαρία Συρεγγέλα από γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Οι πληροφορίες για το ποιος θα την αντικαταστήσει
- Ο 30χρονος Κιλμάρ Γκαρσία απελάθηκε «κατά λάθος» στο Ελ Σαλβαδόρ και στάλθηκε πίσω στις ΗΠΑ για να δικαστεί
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Νικήτρια» η τοξικότητα σε εξέδρες και παρκέ – Η «φωτεινή» εξαίρεση στη «ζούγκλα»
- Ολυμπιακός: «Πάρτι» στο ΣΕΦ με οπαδούς να αποθεώνουν τους παίκτες για το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού
- Big Brother: Τα φιλιά της Φένιας και του Κας μέσα στα σκεπάσματα – Ποιοι βγήκαν στον «τάκο»
- Big Brother: Τα φιλιά της Φένιας και του Κας μέσα στα σκεπάσματα – Στον «τάκο» Φένια, Αργυρώ, Νίκος και Dada
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο Μπαρτζώκας είπε στη Δέσποινα «άσε μας από εδώ ρε κορτισάκι μου»
- «Βολές» από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ευθύνη βαραίνει πλέον μόνο την Κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να κλείνει τα μάτια»
- Παναθηναϊκός: «Η ευθύνη βαραίνει πλέον μόνο την Κυβέρνηση»
- Ο Μίλτος Τεντόγλου έμεινε στην τρίτη θέση στο Diamond League της Ρώμης με άλμα στα 8,10 μέτρα
- Ο 30χρονος Κιλμάρ Γκαρσία απελάθηκε «κατά λάθος» στο Ελ Σαλβαδόρ και στάλθηκε πίσω στις ΗΠΑ για να δικαστεί
- Αρώνης μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Να δει η Πολιτεία τι θα κάνει γιατί τα πράγματα ξεφεύγουν»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λούκας Γιώρκας: «Ο πατέρας μου ήθελε να με συνετίσει, με σκοπό να με κόψουν στο X Factor»
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένταση και στο τρίτο… ημίχρονο – Οι αντιδράσεις μετά τη λήξη του ματς
- Τα ζώδια για το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025
- Behind the Curtain
- Κίνα: Εγκρίσεις εξαγωγών σπάνιων γαιών σε προμηθευτές GM, Ford, Stellantis
- Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο
- Η μέρα και η ώρα του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ
- Ισχυρός σεισμός στη Χιλή - Μεγάλες ζημιές - Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή της δόνησης)
- Καναδάς-Ινδία: Ο Κάρνεϊ προσκαλεί τον Μόντι στην G7, παρά τις εντάσεις
- Θεοδωράκης για Προανακριτική: Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει "εσχάτη προδοσία" του Κυριάκου Μητσοτάκη - Θα τη δούμε ανά πρόσωπο και ανά κατηγορία (Βίντεο)