Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Καλύτερη στα «σημεία», «κέρδισαν» Άρης και ΠΑΟΚ

21:32 28/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ντέρμπι για «πονοκέφαλο» και «κολλύρια» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά που.. βλεπόταν στην επανάληψη. Η ΑΕΚ έδειξε να παίζει πιο ορθολογικά από τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την γκολάρα του Βέλεθ, αλλά έφυγε με το βαθμό από τη Λεωφόρο (1-1) με το τέρμα του Λιβάι Γκαρσία. Σωτήρια επέμβαση στο 90’ από τον Αθανασιάδη. «Κερδισμένος» ο Άρης, που πέρασε και πάλι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και ο ΠΑΟΚ,

που -παρά την ήττα του- δεν είδε τις ομάδες της Αθήνας να τον «χτυπάνε».

Ήθελαν μόνο τη νίκη, στη «μάχη» που δίνουν για την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο «τρίποντο», μένοντας στο 1-1, στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Superleague

Το «τριφύλλι» πήρε το βαθμό, έχοντας για… αναλαμπή την γκολάρα του Βέλεθ και παρέμεινε πίσω από την Ένωση (-3) και στο +1 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΚ είχε ελαφρά υπεροχή μέσα στη Λεωφόρο, βρήκε γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να γίνει πιο απειλητική και να φτάσει στη νίκη, επιτρέποντας στον Άρη να περάσει μόνο στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (-2). Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν και την ήττα του ΠΑΟΚ, μένοντας στο -1 από το «δικέφαλο του Βορρά».

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την Τετάρτη (03.03.2021) κρίσιμο επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο (είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς). Η ΑΕΚ την Πέμπτη αναμετράται με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, έχοντας πάρει τη νίκη με 4-2 στο πρώτο ματς

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι δυο ομάδες ήταν επιφυλακτικές στο ξεκίνημα του αγώνα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έκαναν λάθη στην ανάπτυξη τους, δεν μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έχοντας πολλές μονομαχίες και φάουλ σε αυτή την περιοχή. Το «τριφύλλι» πήρε προσπάθειες από τους Ενμπακοτό και Μολό, ενώ η Ένωση από τους Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλο.

Η πρώτη… απειλητική στιγμή προς μια εστία ήρθε στο 19’, από την ΑΕΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιμάνσκι έπιασε σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφτασε στα χέρια του Διούδη περνώντας από αρκετά πόδια (ο Νεντελτσιάρου δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή). Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Αφού και η ίδια έκανε λάθη. Οι δυο αντίπαλοι έφτιαξαν ένα… τραγικό πρώτο μέρος.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η ΑΕΚ έπαιξε πιο ορθολογικά, αλλά ήταν άτολμη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειξε ανίκανος να γίνει κρατήσει μπάλα και να φτιάξει κάποια ευκαιρία. Στο 58’ όμως είχαμε μια υπέροχη στιγμή από τον Βραν Βέλεθ. Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» έπιασε τρομερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ένωσης και από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Η ΑΕΚ κλήθηκε να γίνει πιο επιθετική. Ο Χιμένεθ πέρασε τον Μαχαίρα στη θέση του Τάνκοβιτς, αλλά η Ένωση δεν είχε σωστή ανάπτυξη. Μάλιστα, το «τριφύλλι» είδε στο 69’ το σουτ του Ιωαννίδη νε περνάει για λίγο άουτ. Η Ένωση όμως έφτασε στο επιθυμητό γκολ λίγο μετά.

Στο 73’ ο Σιμάνσκι έκλεψε στο κέντρο και έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ κλείστηκε, έκανε μια αποτυχημένη ντρίμπλα, αλλά κέρδισε μια κόντρα και από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και πλάσαρε τον Διούδη σκοράροντας με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού (1-1).

Η ΑΕΚ ανέβασε… στροφές κι έδειξε να πιέζει τον Παναθηναϊκό, κρατώντας περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της. Το «τριφύλλι» βρέθηκε να οπισθοχωρεί, την ώρα που ο Μάνταλος πήρε πάνω του προσπάθειες. Ο Μπόλονι είδε τον άξονα του να… σκάει και πέρασε –έστω και αργά- τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Αλεξανδρόπουλου. Παρά την υπεροχή της Ένωσης, το «τριφύλλι» έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς στο 90’. Ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλη επέμβαση, χαμηλά και με το ένα χέρι, σε πλασέ του Νιάς.

To άρθρο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Καλύτερη στα «σημεία», «κέρδισαν» Άρης και ΠΑΟΚ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα