ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Διπλό Χ-αρακίρι για τον “Δικέφαλο του Βορρά” στην Κρήτη (pics)

23:57 4/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ξανά προβληματικός και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον αδιάφορο ΟΦΗ, μένοντας στο 2-2 σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα στην Κρήτη. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά έκανε διπλό “χαρακίρι” στο ματς, χάνοντας αρχικά το γρήγορο προβάδισμά του και στη συνέχεια το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Με

τον Μπίσεσβαρ να σκοράρει μόλις στο 5′ ο ΠΑΟΚ φάνηκε ότι θα έχει εύκολο έργο στο “Γεντί Κουλέ”, αλλά ο ΟΦΗ “κυριάρχησε” πλήρως στη συνέχεια και είχε δοκάρι, ευκαιρίες και δύο γκολ με Νέιρα και Φιγκεϊρέιδο” για την ανατροπή του σκορ, πριν βγει το ημίχρονο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Κουτρουμπής άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, ο νεαρός Μιχαηλίδης ισοφάρισε με τρομερή εκτέλεση φάουλ και ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη, αν δεν έμενε κι αυτός με παίκτη λιγότερο, χάρη στην “βλακώδη” αποβολή του Εσίτι.

Το παιχνίδι

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “πίεσε” ψηλά τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτός κατάφερε να “αιφνιδιάσει” τους γηπεδούχους, σκοράροντας στην πρώτη αντεπίθεσή του στο ματς. Με ωραία ενέργεια και γύρισμα του Λημνιού από δεξιά, ο Μπίσεσβαρ νίκησε από κοντά τον Γουόλι και έκανε το 1-0.

Το γκολ δεν άλλαξε όμως την εικόνα του αγώνα και οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, “πιέζοντας” πια για την ισοφάριση. Στο 14′ ο Κουτρουμπής ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε “εκτίναξη” με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ στο 17′ ο Βαζ “τράνταξε” το κάθετο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα, με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

Το 1-1 έγινε τελικά στο 19′, με τον Νέιρα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, με άψογο “στρωτό” σουτ έξω από την περιοχή, για τη δίκαιη ισοφάριση του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ “ανέβασε” στη συνέχεια την απόδοσή του και προσπάθησε να κλείσει τον ΟΦΗ στα καρέ του, αλλά οι Κρητικοί ήταν αυτοί που βρήκαν ένα ακόμη γκολ με τον Φιγκεϊρέδο. Στο 43′ και μετά από εκπληκτική συνεργασία τεσσάρων παικτών, ο Βραζιλιάνος έκανε την ολική ανατροπή για το 2-1 στο ματς. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο Γουόλι νίκησε δύο φορές τον Λημνιό στις καθυστερήσεις, σε καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Φερέιρα ξεκίνησε δυνατά το ματς και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Βαρέλα (49′) και Γιαννούλη (52′) να στέλνουν αμφότεροι την μπάλα άουτ, ο πρώτος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και ο δεύτερος με διαγώνιο σουτ, μετά από γέμισμα του Μπίσεσβαρ.

Στο 58′ πάντως, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Κουτρουμπής δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “κλειστεί” ο ΟΦΗ στην περιοχή του, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” εμφάνισε όμως τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη, ακόμη και κόντρα σε παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η είσοδος του Μιχαηλίδη και μια στημένη φάση για να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έκανε μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 75′ και ισοφάρισε το ματς για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον απόλυτος “κυρίαρχος” στο ματς, αλλά ο Εσίτι… πούλησε την ομάδα του, “πετώντας” στα… σκουπίδια το αριθμητικό πλεονέκτημα. Με ένα σκληρό φάουλ στο χώρο του κέντρου, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε κι αυτός.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν πάντως να “πιέζουν” και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με Μαουρίτσιο και Μάτος, αλλά το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, αφού και ο Νέιρα δεν κατάφερε να “παγώσει” ξανά τον ΠΑΟΚ, με ένα πλασέ στο 97′, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε έτσι στο +1 από την ΑΕΚ, αλλά με παιχνίδι περισσότερο και την Ένωση να έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να τον προσπεράσει στη βαθμολογία με νίκη επί του Άρη, στη “μάχη” που δίνουν οι δύο ομάδες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

ΟΦΗ (Σίμος): Γουόλι, Μπράουν, Μαρινάκης (90’ Νάστος), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Βαζ (60’ Βίκτορ), Μεγιάδο, Στάικος (77’ Σακόρ), Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89’ Μάνος).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (46’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46’ Εσίτι), Λημνιός (63’ Ακπόμ), Μπίσεσβαρ (63’ Μάτος), Στοχ (61’ Τζόλης), Σβιντέρσκι.

 

To άρθρο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Διπλό Χ-αρακίρι για τον “Δικέφαλο του Βορρά” στην Κρήτη (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα