Ο Θέμος Ρίζος – Themos Apico Rizos ξαναχτυπά: “Βγάλε τον σκασμό για τον ιό”

14:52 6/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Όταν το θρυλικό τραγούδι “Oh Carol” του Νιλ Σεντάκα συναντήθηκε με το υποχρεωτικό “Μένουμε Σπίτι”, τότε δημιουργήθηκε το “Αχ Ντίνα (καραντίνα)” δια χειρός του γνωστού καλλιτέχνη Themos Apico Rizos.

Η διαδικτυακή επιτυχία δεν είναι το μοναδικό τραγούδι που εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης εν μέσω καραντίνας καθώς συνολικά από τις 12 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει πέντε κομμάτια, όλα αφιερωμένα στον κορονοϊό και στην επίδραση που έχει στην καθημερινότητά μας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr

ο Θέμος Ρίζος τραγουδιστής της μπάντας Picos Apicos & Pina Colada το “Αχ Ντίνα” έχει ξεπεράσει μέσα σε λίγες ημέρες τις 700.000 προβολές:

“Έχω γράψει πέντε κομμάτια 4 μόνος μου και ένα με την μπάντα μου, τους Picos Apicos, που καταφέραμε να συνεργαστούμε, ο κάθε ένας από το σπίτι του. Στις 12 Μαρτίου έβγαλα το πρώτο τραγούδι με τον τίτλο “ο καρι-ό-λης ο ιός” και αμέσως μετά την “Αχ Ντίνα (καραντίνα)” που αρέσει πάρα πολύ” εξηγεί ο καλλιτέχνης και συνεχίζει:

“Δεν το περίμενα αλλά έχει κάνει επιτυχία, βέβαια σε αυτό βοήθησε και η μελωδία στην οποία πάτησα επάνω το “Oh Carol” του Νιλ Σεντάκα, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Έχει ξεπεράσει τα 600.000 views στο facebook και τις 100.000 στο ΥouTube. Οι υπόλοιπες μελωδίες είναι δικές μου κάθομαι και ξεκινάω να γράφω, έχω τόσο χρόνο άλλωστε με την καραντίνα, όπως όλοι μας που προσπαθώ να τον περνάω δημιουργικά. Δικά μου είναι και τα βίντεο τα οποία γυρίζονται εδώ στο σπίτι μου”.

Εκτός όμως από τον μουσικό και τον τραγουδιστή ο Θέμος Ρίζος είναι αναγκασμένος να κάνει τον ηχολήπτη αλλά και τον σκηνοθέτη των βίντεο:

“Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι εύκολο. Θα προτιμούσα να ήμουν μαζί με ολόκληρη την μπάντα γιατί τα κάνω όλα εγώ. Όλα τα όργανα τα παίζω εγώ, τραβάω τα βίντεο, μοντάρω, κάνω την μίξη του ήχου, αλλά έχει ένα διαφέρον ως project. Από την στιγμή που θα εμπνευστώ το πρώτο δίστιχο ή το ρεφρέν θέλω μια μέρα να γράψω στίχους μουσική. Μια ημέρα οι ηχογραφήσεις και άλλη μια μέρα το βίντεο κλιπ. Με εμπνέει η επικαιρότητα την οποία και παρακολουθώ στενά”.

Το τελευταίο του τραγούδι με τίτλο “Βγάλε το σκασμό (για τον ιό)” είναι εμπνευσμένο απ όλους εκείνους που καθημερινά κατακλύζουν τα social media και το παίζουν ειδικοί:

“Υπήρξα δημοσιογράφος για αρκετά χρόνια και μου έχει μείνει το μεράκι της είδησης. Έχω ανοιχτά site παρακολουθώ τι γίνεται, βλέπω τηλεόραση, διαβάζω απόψεις, οπότε κατάλαβα πως όλοι έχουν γίνει ειδικοί. Δυστυχώς κυκλοφορούν διάφορες επικίνδυνες απόψεις που σε άλλες εποχές μπορεί να τις θεωρούσαμε γραφικές, σήμερα όμως θεωρούνται επικίνδυνες. Κάποτε γελάγαμε με αυτούς που έλεγαν πως μας ψεκάζουν, σήμερα είναι επικίνδυνο να βγαίνει κάποιος και να λέει φάε αυτό ή πάρτε το τάδε σκεύασμα, για τον ιό.

Χαίρομαι γιατί εδώ και λίγες ώρες που ανέβασα το τραγούδι “Βγάλε το σκασμό (για τον ιό)” μου έχουν στείλει μηνύματα αρκετοί γιατροί, που μου δίνουν συγχαρητήρια γιατί ουσιαστικά μέσα από τους στίχους μου λέω αυτά που θα ήθελαν κι εκείνοι να πουν. Αν δεν ακούσεις τον γιατρό αυτές τις ώρες ποιον θα ακούσεις;”.

Σε μέρες καραντίνας αν και δύσκολο η μπάντα κατάφερε να συνεργαστεί και εξ αποστάσεως:

“Το “Ό,τι αγαπάω είναι σε καραντίνα” είναι το τραγούδι που κάναμε όλοι μαζί, ωστόσο ήταν μια περίπλοκη και δύσκολη δουλειά γιατί ο κάθε ένας το έκανε μόνος του από το σπίτι. Έπρεπε ο κάθε ένας να ηχογραφήσει και να τραβήξει μόνος του βίντεο τον εαυτό του.

Εξ αποστάσεως να παίξει συγχρονισμένα πάνω στο κομμάτι που είχα στείλει εγώ, το οποίο δεν ήταν σε περιβάλλον στούντιο. Μετά έπρεπε να μαζευτεί το υλικό, να κάνω τον συγχρονισμό, αλλά εντάξει. Θέλαμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί γιατί είμαστε και 13 χρόνια μπάντα και μας είχε λήψη, αλλά άξιζε τον κόπο”.

Εκτός από την μουσική και τους στίχους δίκες του δημιουργίες είναι και τα βίντεο κλιπ, στα οποία ο καλλιτέχνης εμφανίζεται με διάφορες περούκες και στυλ που προκαλούν το γέλιο:

“Έχω χιούμορ γενικότερα ως άνθρωπός και στην προσωπική μου ζωή, αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να περνάει καλά. Αυτό κάνουμε και στις live εμφανίσεις μας με την μπάντα τους Pico Apico, θέλουμε ο κόσμος να έρχεται να χορεύει, να γελάει και να ξεφεύγει από το άγχος της καθημερινότητας”.

To άρθρο Ο Θέμος Ρίζος – Themos Apico Rizos ξαναχτυπά: “Βγάλε τον σκασμό για τον ιό” δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα