Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τη «συγγνώμη» του Πέτσα

08:04 13/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Ένα «συγγνώμη» περιμένουν από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περί «Δούρειου Ίππου του Ερντογάν», μιλώντας για την στάση που κράτησε στο θέμα του Έβρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι ποτέ μέχρι σήμερα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε χειριστεί με τέτοια σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία  τα κρίσιμα εθνικά

θέματα, βάζοντας με κάθε τρόπο πλάτη στην κυβέρνηση.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, καθώς τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα με την Τουρκία, η κυβέρνηση θα όφειλε να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Click4more Τσίπρας: Αποφασιστική απάντηση στο θράσος της Τουρκίας

Στο χθεσινό (12.03.2020) Πολιτικό Συμβούλιο, το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. «Καμία πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο» ανέφεραν στην ανακοίνωση τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν μάλιστα ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από ένα εικοσιτετράωρο δείχνει το τι πραγματικά σημαίνει συναίνεση στα εθνικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ανέφερε σε δήλωση του ότι «όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος. Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη.

Καμία πρόκληση δε θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δε θα πρέπει να μένει αναπάντητη.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Ήταν και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Μεϊμαράκης vs Μαξίμου

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ωστόσο ότι κόντρα στην επίσημη κυβερνητική θέση έρχεται η στάση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τον Στέλιο Πέτσα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την κυβερνητική άποψη.

Συγκεκριμένα παίρνοντας τον λόγο μετά τον Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Ο κ. Βέμπερ με την ομιλία του έθεσε σωστά το πλαίσιο της συζήτησης και των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε και το προσυπογράφω απόλυτα, διότι η κρίση στα σύνορα της Ευρώπης, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, αποτελεί μια πρωτοφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών που χαρακτηρίζουν την Ένωσή μας, τις οποίες και υπερασπίζεται σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση, γιατί ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει με τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τη «συγγνώμη» του Πέτσα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα