Ο κορονοϊός δεν… χαμπαριάζει: Νέο τραγικό ορόσημο για τις ΗΠΑ

08:28 28/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να επανεκλεγεί, να υπόσχεται ότι θα νικήσει τον κορονοϊό αλλά ο ιός δεν τον… ακούει. Και συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και να θερίζει ζωές.

Σχεδόν την ώρα που, από το Λευκό Οίκο (όπως κανείς άλλος δεν έχει κάνει), ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεχόταν το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, γινόταν γνωστό ότι στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε στις 180.000, ενώ σε μια μέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 44.000

κρούσματα!

Click4more Τραμπ χωρίς… μέτρο: Με σόου αποδέχτηκε το χρίσμα! Ο Μπάιντεν, ο Λίνκολν και ο κορονοϊός

Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, 931 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ εξαιτίας της Covid-19. Έτσι, ο απολογισμός πέρασε το φράγμα των 180.000 και έφτασε στις 180.527, ένα θλιβερό ρεκόρ.

Μέσα σε μια μέρα, επίσης, καταγράφηκαν 42.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Συνολικά, έχουν προσβληθεί πάνω από 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων πάνω από 2,1 εκατομμύρια έχει κριθεί πως ανέρρωσαν.

Οι ΗΠΑ, είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά η χώρα απέχει ακόμα πολύ από το επίπεδο που θα μπορούσε να ειπωθεί πως έθεσε υπό έλεγχο την πανδημία, ενώ ο εθνικός μέσος όρος κρύβει τεράστιες τοπικές διαφοροποιήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο κορονοϊός δεν… χαμπαριάζει: Νέο τραγικό ορόσημο για τις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα