Ντόρτμουντ: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μόρεϊ επισκίασε «πεντάρα» και πρόκριση

00:11 2/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Ντόρτμουντ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Χόλσταϊν Κίελ (5-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Κόντρα στη Λειψία για την κούπα. «Πάγωσαν» όλοι με τον τραυματισμό του Ματέου Μόρεϊ στο δεύτερο ημίχρονο.

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και δεν άφησε το «εισιτήριο» να.. γλιστρήσει από τα χέρια της. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο (5-0 την Χόλσταϊν Κίελ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ) η Μπορούσια Ντόρτμουντ  εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό

του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πήρε το εισιτήριο για την καταληκτική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, εκεί όπου αντίπαλός της θα είναι η Λειψία.

Η Ντόρτμουντ σημείωσε και τα πέντε τέρματά της στο πρώτο μέρος και μάλιστα παίζοντας δίχως τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Οι Τζιοβάνι Ρέινα (σκόραρε δις), Μάρκο Ρόις, Τοργκάν Αζάρ και Τζουντ Μπέλινγκχαμ έκαναν.. πάρτι κόντρα στην ομάδα του Ιωάννη Γκέλιου. Να αναφέρουμε ότι ο Έλληνας πορτιέρε ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Κάπως έτσι μπήκε… τέλος στην εκπληκτική πορεία της Χόλσταϊν Κίελ, ομάδα της Τσβάιτε Λίγκα. Υπενθυμίζεται πως είχε αποκλείσει νωρίτερα και μεταξύ άλλων στο DFB Pokal στη διαδικασία των πέναλτι – με πρωταγωνιστή τον Γκέλιο – τις Μπάγερν Μονάχου και Ντάρμστατ. Μετά τη λήξη του αγώνα, ολόκληρη η ομάδα συγκεντρώιθηκε στο κέντρο του γηπέδου «αποχαιρετώντας»… το θεσμό.

Την αναμέτρηση επισκίασε ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ματέου Μόρεϊ (73’), με τον 21χρονο να πατά άτσαλα και το γόνατό του να γυρνά προς τα μέσα. Ο 21χρονος Ισπανός μπακ έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και οι εκφράσεις όλων των παικτών, μαρτυρούσαν την ανησυχία τους.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ημιτελικών του Κυπέλλου Γερμανίας:

Βέρντερ Βρέμης-Λειψία      1-2 παρ. (καν. αγ. 0-0)

(105+1΄ Μπιτενκούρ – 93΄ Χουάνγκ, 120+1΄ Φόρσμπεργκ)

Ντόρτμουντ-Χολστάιν Κίελ   5-0

(16΄, 22΄ Ρέινα, 26΄ Ρόις, 32΄ Αζάρ, 41΄ Μπέλινγκχαμ)

To άρθρο Ντόρτμουντ: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μόρεϊ επισκίασε «πεντάρα» και πρόκριση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα