Ντόναλντ Τραμπ για Έλον Μασκ: «Ο καημένος έχει πρόβλημα» – Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου
Μετά τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Έλον Μασκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή (6.6.25) ότι δεν σχεδιάζει να μιλήσει με τον δισεκατομμυριούχο και πρώην σύμμαχό του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαμάχη τους δεν θα επιλυθεί σύντομα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «δεν σκέφτεται» τον Έλον Μασκ.
«Ελπίζω να τα πάει καλά με την Tesla», πρόσθεσε, αν και σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πολλά συμβόλαια που έχει υπογράψει ο Μασκ με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Θα ελέγξουμε τα πάντα», τόνισε. «Είναι πολλά χρήματα».
Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται να ξεφορτωθεί και το κόκκινο Tesla Model S που αγόρασε τον Μάρτιο έπειτα από μια επίδειξη των ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ στον Λευκό Οίκο, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Παράλληλα ο Τραμπ μίλησε για το θέμα και σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα: στο CBS διαβεβαίωσε ότι «είναι απόλυτα επικεντρωμένος» στα προεδρικά του καθήκοντα, «σε τίποτα άλλο».
Μία δημοσιογράφος του CNN που συνομίλησε με τον 78χρονο Τραμπ επεσήμανε ότι της εκμυστηρεύθηκε πως «αυτός ο καημένος άνθρωπος έχει πρόβλημα», αναφερόμενος στον Μασκ.
Παρουσιαστής του Fox News μετέδωσε άλλες δηλώσεις του Τραμπ: «Ο Έλον τα έχει χάσει εντελώς».
Από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος δεν έστρεψε τα βέλη του κατά του Αμερικανού προέδρου, αλλά συνέχισε να επικρίνει το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών.
Στο Χ ο Μασκ σχολίασε ότι «το μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» του Τραμπ θα βλάψει πολιτικά τους Ρεπουμπλικάνους και θα αυξήσει το χρέος των ΗΠΑ, που ανέρχεται ήδη στα 36,2 τρισεκ. δολάρια. Στην ανάρτηση ενός χρήστη, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Μασκ επέκρινε το Κογκρέσο και ο Τραμπ απάντησε επικρίνοντας προσωπικά τον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε «ακριβώς».
Εξάλλου ο επικεφαλής της Tesla, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη ένα νέο πολιτικό κόμμα «για να εκπροσωπεί το 80% του κέντρου», επικαλούμενος δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μέσω της πλατφόρμας του Χ.
Μετά την εντυπωσιακή πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla την Πέμπτη στη Γουόλ Στριτ (-14%, που μεταφράζεται σε μείωση της αξίας της κατά 150 δισεκ. δολάρια), η εταιρεία ανέκτησε κάποιες από τις απώλειές της χθες.
Πρόσωπα που έχουν μιλήσει με τον Μασκ δηλώνουν ότι έχει αρχίσει να κοπάζει η οργή του και πιστεύουν ότι θα επιδιώξει να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με τον Τραμπ, σύμφωνα με ένα άτομο που μίλησε με το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου.
Το μέλλον του επικεφαλής της Tesla εξαρτάται πολύ από τις αποφάσεις που θα λάβει η αμερικανική κυβέρνηση αναφορικά με την υιοθέτηση ρυθμιστικών πλαισίων, υπογράμμισε μιλώντας στο AFP ο Νταν Άιβς αναλυτής στην Wedbush, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτός «ο καυγάς των κολλεγιόπαιδων» θα καταλήξει «σε εκεχειρία», χωρίς «πραγματικό νικητή και χαμένο».
Ο Μασκ «δεν μπορεί να έχει έναν εχθρό» στον Λευκό Οίκο», υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής της Tesla, της SpaceX και του X έχει υπογράψει τεράστια συμβόλαια με την αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που τον καθιστά ευάλωτο. Ωστόσο παράλληλα αυτό το γεγονός του δίνει και μεγάλη εξουσία καθώς οι ΗΠΑ του έχουν εμπιστευτεί ευαίσθητου χαρακτήρα αρμοδιότητες.
«Πολύ απογοητευμένος»Ο Μασκ έχει επικρίνει το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ που προβλέπει μείωση των φόρων και των κρατικών δαπάνες χαρακτηρίζοντάς το «αηδιαστικό έκτρωμα». Η αντίθεσή του περιπλέκει τις προσπάθειες για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν οριακή πλειοψηφία.
Το νομοσχέδιο του Τραμπ πέρασε οριακά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα και τώρα βρίσκεται ενώπιον της Γερουσίας, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι θα κάνουν περαιτέρω αλλαγές. Μη κομματικοί αναλυτές εκτιμούν πως το νομοσχέδιο αυτό θα προσθέσει 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρέος των ΗΠΑ σε διάστημα 10 ετών.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα με τον Μασκ και ελπίζει ότι η διαφωνία θα επιλυθεί γρήγορα.
«Δεν διαφωνώ μαζί του για το πώς κατασκευάζονται οι πύραυλοι και εύχομαι να μην διαφωνούσε μαζί μου για το πώς συντάσσεται και ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο», δήλωσε ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Αρχικά ο Τραμπ είχε παραμείνει σιωπηλός όσο ο δισεκατομμυριούχος προσπαθούσε να τορπιλίσει το νομοσχέδιο, αλλά έσπασε τη σιωπή του την Πέμπτη λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» από τον Μασκ.
Ο Μασκ, ο οποίος δαπάνησε σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου το 2024, απάντησε ότι ο Τραμπ θα είχε χάσει στις εκλογές χωρίς την στήριξή του.
Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ακυρώσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με με τις επιχειρήσεις του Μασκ, μεταξύ των οποίων η εταιρεία πυραύλων SpaceX και το δίκτυο δορυφόρων Starlink.
Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος απείλησε να παροπλίσει το διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX, το μόνο αμερικανικό διαστημόπλοιο ικανό να στείλει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Μασκ αργότερα απέσυρε την απειλή αυτή.
Ο δισεκατομμυριούχος εξοργίστηκε όταν ο Τραμπ ανακάλεσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τον διορισμό του συμμάχου του Τζάρεντ Άιζακμαν στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ.
Ωστόσο μια παρατεταμένη διαμάχη δεν είναι καλή ούτε για τον Τραμπ, καθώς θα μπορούσε να δυσκολέψει τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου έτους, εάν ο Μασκ στερήσει από το κόμμα την οικονομική του υποστήριξη ή αν άλλοι σημαντικοί επιχειρηματίες της Σίλικον Βάλεϊ πάρουν αποστάσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Ελπίζω να τα βρουν, πιστεύω στη μεταμέλεια», σχολίασε ο Μάικ Τζόνσον.
Ο Μασκ έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να περιορίσει τα χρήματα που δαπανά για την υποστήριξη πολιτικών και την Τρίτη ζήτησε να απολυθούν του χρόνου «όλοι οι πολιτικοί που πρόδωσαν τον αμερικανικό λαό».
To άρθρο Ντόναλντ Τραμπ για Έλον Μασκ: «Ο καημένος έχει πρόβλημα» – Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στέλιος Διονυσίου: Παντρεύεται την Αγνή Καλουμένου και βαφτίζουν τα δίδυμα τους
- Ένας μικροβιολόγος απαντά στο αν είναι καλύτερο να κάνετε ντους πρωί ή βράδυ
- Βασίλης Καρράς: Συγκλονίζει ο μάνατζέρ του – Τι του ζήτησε πριν φύγει από τη ζωή
- Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Την ώρα που εξεταζόταν στις Πανελλήνιες, έχανε τον πατέρα του σε τροχαίο…
- Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΩΣ ΤΟ 2030 ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Τζάνειο: Άφαντος ακόμη ο βοηθός νοσηλευτή, επικοινώνησε με την οικογένειά του – Νέα καταγγελία
- Θρήνος στον ΟΦΙ-Πέθανε ξαφνικά ο 48χρονος Γιώργος Αναγνωστάκης
- «Χτύπησε» ξανά ο Ιντάλγκο: «Έτσι κάνει ο Αταμάν όταν χάνει από τον Ολυμπιακό» (pic)
- Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ χωρίς αίτηση: Ποιοι το δικαιούνται και με ποιους όρους
- Νεκροί και τραυματίες από την πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουνίου 2025
- Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το Χάρκοβο στην «πιο ισχυρή επίθεση από την έναρξη του πολέμου» – Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή του χτυπήματος
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου 2025
- Προανακριτική για τα Τέμπη: Οι αντιφάσεις που αναδεικνύει το Μαξίμου, οι 14 κάλπες και η αριθμητική των ψήφων για τη σύστασή της
- Στα 3.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου
- Όταν οι «κολλητοί» γίνονται άσπονδοι εχθροί: Εκτός από Τραμπ και Μασκ, ποιες άλλες φιλίες κατέληξαν σε εκρηκτικές κόντρες
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όσα καταγράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές
- Mε Ελλάδα – Σλοβακία και προκριματικά Μουντιάλ οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου
- Νέο «καμπανάκι» για τις ελληνικές εξαγωγές καυσίμων
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Ντόναλντ Τραμπ για Έλον Μασκ: «Ο καημένος έχει πρόβλημα» – Στο μικροσκόπιο τα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις του δισεκατομμυριούχου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όσα καταγράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές
- Πώς θα λειτουργήσει το ανανεωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
- Στα 3.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου
- Μαρία Συρεγγέλα για την παραίτησή της από γραμματέας της ΝΔ: Επέλεξα μια δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο Μπαρτζώκας είπε στη Δέσποινα «άσε μας από εδώ ρε κοριτσάκι μου»
- Η Χριστίνα Κοντοβά υποδέχεται στις «Μαμά-δες» τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Χρήστο Χατζηϊωάννου
- Mε Ελλάδα – Σλοβακία και προκριματικά Μουντιάλ οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου
- TikTok: Πάταγος με το νέο trend της «κουμπάρας» – Τα viral βίντεο κατά τη διάρκεια γάμων και βαφτίσεων
- Τζάνειο: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 62χρονης μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος – Άφαντος ο νοσηλευτής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Dusting»: 19χρονη από τις ΗΠΑ βρήκε τραγικό θάνατο – Ποιο είναι το challenge που της στέρησε τη ζωή
- Η κοινωνία δεν επικροτεί τις διασπάσεις, αλλά την ενότητα και την αξιοπιστία
- Κατερίνα Παπουτσάκη: Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη μαζί με τον 12χρονο γιο της
- Η άγνωστη λωρίδα για όλους τους οδηγούς -Έτσι δεν θα περιμένεις στις ουρές των διοδίων
- Παραιτήθηκε η Συρεγγέλα από γραμματέας της ΝΔ -«Οι θέσεις δεν μας ανήκουν, πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις»
- Πληρωμές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ Ιούνιος 2025: 58,25 εκατ. ευρώ σε πάνω από 53.000 δικαιούχους
- Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Χιλή -Προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια
- O Τραμπ υπέγραψε διατάγματα για την εμπορική χρήση δρόνων και την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας
- Κώστας Σκανδαλίδης – ΒΗΜΑ Talks: «Το ΠαΣοΚ είναι η πραγματική αριστερά»
- Νέα υπόθεση λανθασμένης μετάγγισης αίματος στο Ρέθυμνο: «Προσπάθησαν να το θάψουν» καταγγέλλει ο δικηγόρος