Ντιέγκο Μαραντόνα: Η κόντρα με τον Πάπα για τις… χρυσές στέγες στο Βατικανό!

09:55 26/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρξε εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής και μία ισχυρή προσωπικότητα, μη διστάζοντας να σχολιάσει πολιτικά και θρησκευτικά θέματα.

Στην ιστορία του έχει μείνει μάλιστα και η κόντρα του με τον Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με μία δήλωσή του να τα λέει όλα: “Έχω πάει στο Βατικανό και έχω δει τις χρυσές οροφές. Και μετά ακούω τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Λοιπόν; Πουλήστε τα ταβάνια, φίλε!”, είχε δηλώσει ο Μαραντόνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφερε όμως

ξανά τον Μαραντόνα κοντά στην εκκλησία και στο Βατικανό, αφού οι δυο τους ήταν συμπατριώτες και μοιράζονταν την αγάπη για το ποδόσφαιρο. «Είχα απομακρυνθεί από την Εκκλησία, αλλά ο Φρανσίσκος με έφερε πίσω», είχε δηλώσει σχετικά ο Ντιεγκίτο.

Για το θάνατό του, υπήρξε έτσι κι επίσημη δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Βατικανό, στην οποία τόνισε: «Ο Πάπας ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμάται τις στιγμές που τον συνάντησε τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον αναφέρει στις προσευχές του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες όταν ενημερώθηκε για την κατάστασή του».

To άρθρο Ντιέγκο Μαραντόνα: Η κόντρα με τον Πάπα για τις… χρυσές στέγες στο Βατικανό! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα