Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τα σενάρια εκλογών – Το Σαββατοκύριακο η απόφαση για τα Δημοτικά

06:42 22/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Άλλο ένα μήνυμα σταθερότητας που ακυρώνει οριστικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με στελέχη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε προς τους υποψήφιους επενδυτές ότι η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και εγγυάται την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για την καλλιέργεια ενός ελκυστικού επενδυτικού κλίματος για τα τρία επόμενα χρόνια. Σχεδόν την ίδια στιγμή, ο Στέλιος Πέτσας επαναλάμβανε για μία ακόμη φορά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών.

Έτσι,

επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ρεπορτάζ του newsit.gr για τον ορίζοντα τετραετίας που έχει θέσει ως στόχο ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας σε πρώτη φάση το σχέδιο για τον τουρισμό και την οικονομία που παρουσίασε την Τετάρτη να οδηγήσει στο δρόμο της ανάκαμψης και το 2021 να είναι το έτος που θα «σβήσει» τις φετινές ζημιές. Εάν συμβεί αυτό, στη συνέχεια η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει κανονικά το πρόγραμμά της. Κι ένα από τα στοιχεία της επιστροφής στην… κανονικότητα είναι για την κυβέρνηση η αναζήτηση επενδύσεων που ξεκίνησε με την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τα στελέχη του YPO.

Μειώσεις φόρων

Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό αφήγημα για την οικονομία ορίζει πως οι μειώσεις φόρων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανόν να μονιμοποιηθούν εάν φέρουν αποτέλεσμα (π.χ. η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη διαμονή και τις μεταφορές).

click4more: Αυτό είναι το σχέδιο για εκπτώσεις φόρου – Ποιους θα “πιάνει” και τι θα περιλαμβάνει

Γενικότερα, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει την πολιτική της μείωσης φόρων, παρά το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον που δημιούργησε ο κορονοϊός. Απλώς το πόσο βαθιές θα είναι οι παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει (π.χ. το ύψος της μείωσης της προκαταβολής φόρου) θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η οικονομία το επόμενο διάστημα.

Αποφάσεις για τα Δημοτικά Σχολεία

Ως προς τα πρακτικά θέματα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα. Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τα δημοτικά σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά την 1η Ιουνίου και θ’ ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό δείχνουν προσώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την επιτροπή των ειδικών επί της υγείας να έχει την ίδια άποψη, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε και χθες, κατά την τακτική ενημέρωσή του, πως τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες σε σχέση με τους ενήλικες να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό.

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ουσιαστικά είναι το προτελευταίο στάδιο άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και μετά τα δημοτικά σχολεία και τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας την 1η Ιουνίου θα μείνουν μόνο τα εποχικά τουριστικά καταλύματα. Αυτά θα επαναλειτουργήσουν οριστικά στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση του σχεδίου για τον τουρισμό, με στόχο η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου, όταν θ’ αρχίσουν ν’ αποκαθίστανται οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

To άρθρο Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τα σενάρια εκλογών – Το Σαββατοκύριακο η απόφαση για τα Δημοτικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα