Νεκτάριος Χαλβατζάς: Θλίψη για τον λαμπρό γιατρό που έσβησε μόλις στα 49 του από κορονοϊό

16:33 30/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Νεκτάριος Χαλβατζάς, γνωστός κι αγαπητός στη Λάρισα, έχασε τη μάχη από τον κορονοϊό στα 49 του χρόνια. Η απώλεια του μαιευτήρα – γυναικολόγου σκόρπισε συγκίνηση, τόσο στην κοινωνία της Λάρισας όσο και στον τόπο καταγωγής του, τη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

Ο Νεκτάριος Χαλβατζάς λύγισε από τον Covid19, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και συναδέλφους του από την επιστημονική κοινότητα. Στα συλλυπητήρια

μηνύματα για το τραγικό γεγονός του θανάτου του διαπρεπή μαιευτήρα – γυναικολόγου ξεχωρίζει και αυτό του δημάρχου Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνα Αγναντή.

Ο κ. Αγναντής εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νεκτάριου Χαλβατζά, που καταγόταν από τη Φαρκαδόνα, και έφυγε από τη ζωή , σε ηλικία μόλις 49 ετών από τον κορονοϊό:

“Δυστυχώς, έφυγε από κοντά μας ένας λαμπρός ιατρός και εξαίρετος άνθρωπος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πλούσια εργασιακή εμπειρία αλλά και με επιστημονικές εργασίες στον τομέα της μαιευτικής και της γυναικολογίας στη Λάρισα όπου δραστηριοποιούνταν, τόσο ως ιδιώτης ιατρός όσο και ως επιστημονικός συνεργάτης σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του”, καταλήγει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας.

Νεκτάριος Χαλβατζάς: Δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Δήλωση έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος επισήμανε τα εξής: “Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα – γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβατζά από κορoνοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα, ευχόμαστε σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από τη μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο επιστήμονας Νεκτάριος Χαλβατζάς ήταν επί ένα μήνα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο υγειονομικός κλάδος εξακολουθεί να μετρά σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υλικά, σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οργάνωση ΠΦΥ, κτιριακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα, αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων”, καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο Νεκτάριος Χαλβατζάς το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Θετική είχε βρεθεί και η μητέρα του, ωστόσο εκείνη κατάφερε να το ξεπεράσει.

To άρθρο Νεκτάριος Χαλβατζάς: Θλίψη για τον λαμπρό γιατρό που έσβησε μόλις στα 49 του από κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα