Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

20:41 7/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του αείμνηστου μεγιστάνα Serge Dassault. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Dassault σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τόκ κοντά στην Ντοβίλ. Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός

αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κράτους.

Olivier Dassault aimait la France. Capitaine d’industrie, député, élu local, commandant de réserve dans l’armée de l’air : sa vie durant, il ne cessa de servir notre pays, d’en valoriser les atouts. Son décès brutal est une grande perte. Pensées à sa famille et à ses proches.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 7, 2021

Ο Olivier Dassault, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά του Serge Dassault τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018. Η περιουσία του είναι 7,3 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο παππούς του Marcel Dassault, είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929.

To άρθρο Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα