Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η αναφορά για «μικρό καλάθι» και η ιατροδικαστής που στέλνει νέα μηνύματα

17:36 19/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Αλλεπάλληλες δηλώσεις για την πολύκροτη υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα λύνει τη σιωπή της και μιλάει για το στάδιο που βρίσκεται το θέμα…

Η αγωνία για ορισμένους στην Πάτρα και όχι μόνο έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει κόκκινο. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της μεγάλης έρευνας έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα αναμένεται να πέσει περισσότερο φως

στην υπόθεση θρίλερ. Αυτό πάντως, όπως λέει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, θα συμβεί σε τουλάχιστον 10 με 15 μέρες από σήμερα. Για την ώρα όπως τονίζει, τα όσα γράφονται και ακούγονται δεν έχουν βάση.

«Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι να απορεί και να εξίσταται κανείς. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;»

Η απορία και η ενόχληση δεν διατυπώνεται από όποια κι όποια. Τα λόγια ανήκουν στην ιατροδικαστή της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα που μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και επανέλαβε ότι «καλό είναι να τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των συναδέλφων μου».

Η κ. Τσιόλα εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες 10-15 μέρες με την εξής διευκρίνιση: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το Εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό…».

Η έμπειρη ιατροδικαστής προχωράει και σε μία ακόμη καίρια επισήμανση: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια». Η αιχμή της κ. Τσιόλα είναι πρόδηλη, διότι πολλές δημόσιες τοποθετήσεις διακρίνονται για προσεγγίσεις, οι οποίες εδράζονται σε εικασίες, εκδοχές, διαζεύξεις και σενάρια.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Mega ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αποκάλυψε πως «η αρμόδια Αρχή που έχει διατάξει την προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ξεκινήσει καν τον κύκλο των καταθέσεων. Αυτό είναι οξύμωρο την στιγμή που θεωρούν κάποιοι ότι η υπόθεση έχει κλείσει». «Να κρατήσουμε μικρό καλάθι και να είμαστε επιφυλακτικοί», παρότρυνε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, επισημαίνοντας ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία εξετάζονται προσεκτικά.

To άρθρο Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η αναφορά για «μικρό καλάθι» και η ιατροδικαστής που στέλνει νέα μηνύματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρά, Πάτρα,nekra, patra