Νέα Σμύρνη: Αναφορά Βερβεσού στον Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική βία

12:58 8/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Επείγουσα αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής (07.03.2021).

Ο κ. Βερβεσός κοινοποίησε την αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ε την οποία ζητεί την πλήρη, σε βάθος και άμεση διερεύνηση του περιστατικού Αστυνομικών με νεαρό πολίτη, όπως και άλλων περιστατικών που έχουν προηγηθεί.

Αναλυτικά η αναφορά

«Σε συνέχεια

των πρόσφατων επιθέσεων αστυνομικών κατά δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας (στις 6.3.2021) και κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη (στις 7.3.2021), που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα μέσω βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και των καταγγελιών συναδέλφων σχετικά με την παρεμπόδιση πραγματοποίησης νόμιμης δημόσιας συνάθροισης καθώς και πρόσβασης προσαχθέντων/ συλληφθέντων σε συνήγορο, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός, υπέβαλε επείγουσα αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κοινοποιούμενη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί την πλήρη, σε βάθος και άμεση διερεύνηση των γεγονότων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, και την ταχεία απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν.

click4more: Νέα Σμύρνη: Σοκάρει η γυναίκα που πήγε να υπερασπιστεί τον νεαρό από τους αστυνομικούς (video)

Σύμφωνα με την αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ, κατά την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου.

Η καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων αστυνομική δράση σε βάρος πολιτών και δικηγόρων δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και είναι παντελώς καταδικαστέα.

Παράλληλα, η έννομη τάξη προστατεύει το δικαίωμα ειρηνικής συναθροίσεως των πολιτών (Συντ. 11), καθώς και το δικαίωμα ακώλυτης πρόσβασης σε συνήγορο.

Κάθε καταπάτηση των άνω θεμελιωδών δικαιωμάτων από τα αστυνομικά όργανα, που έχουν ως θεσμική αποστολή την προστασία τους, συνιστά αξιόποινη και πειθαρχικά αξιόμεμπτη συμπεριφορά η οποία τραυματίζει βαριά τον νομικό μας πολιτισμό».

To άρθρο Νέα Σμύρνη: Αναφορά Βερβεσού στον Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική βία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σμύρνη, Αναφορά Βερβεσού, Χρυσοχοΐδη,smyrni, anafora vervesou, chrysochoΐdi