Μουσικό φεστιβάλ με ντοκιμαντέρ και συναυλίες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

23:15 16/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε μουσικό λιμάνι μετατρέπεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς έρχεται το In Edit Festival, το φεστιβάλ με μουσικά ντοκιμαντέρ και συναυλίες.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, που φέτος εμπλουτίζεται για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη.

Leonard

Cohen, David Bowie, Foo Fighters, Strokes, Ennio Morricone, Can, XXXtentacion, Dio, Louis Armstrong, η ξυπόλητη ντίβα Cesaria Evora, οι «παράνομοι» National Wake αλλά και οι …επιδραστικοί Cymande είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες, που θα ξεναγήσουν το κοινό στον κόσμο του μουσικού πενταγράμμου, μέσα από τις μεγάλες οθόνες του In-Edit Greece, στην Αποθήκη Δ’ του λιμανιού.

«Φέτος όμως, βγαίνουμε λίγο από τις σκοτεινές αίθουσες και κάνουμε μεγαλύτερο άνοιγμα στα live, πράγμα που σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση μετά τις προβολές θα υπάρχουν διαφορετικά σχήματα, κάποια εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοργανωτής Κωνσταντίνος Κουλουζάκης.

Εκτός από τις συναυλίες και τα πάρτι, τις προβολές θα πλαισιώνουν επίσης παρουσιάσεις δίσκων, vinyl market, workshops, αλλά και μία σειρά από κουβέντες, όπως συμμετοχικά εργαστήρια με φορείς από άλλα φεστιβάλ για να εξεταστούν διάφορα ζητήματα, όπως πώς μπορούν να γίνουν τα φεστιβάλ πιο …πράσινα.

«Επίσης προσκαλούμε το κοινό να έρθει χωρίς εισιτήριο στην Αποθήκη Γ’ τις πρωινές ώρες (12:00-16:00), όπου θα στήσουμε μια γιγαντοοθόνη και εκεί θα προβάλλονται παλαιότερα μουσικά ντοκιμαντέρ -κάποια εκ των οποίων ελληνικά, που κατά τη γνώμη μας είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών και τα οποία θα είναι ανοιχτά σε όλους», συμπλήρωσε ο κ. Κουλουζάκης.

Με σύνθημα «see the sound» (δες τον ήχο) και το λογοπαίγνιο του «see» (βλέπω) με το «sea» (θάλασσα), λόγω και του χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ, οι διοργανωτές καλούν όλο τον κόσμο να σπεύσει για να …γευτεί αυτήν τη σημαντική εμπειρία. «Είναι πραγματικά στημένο το φετινό πρόγραμμα και οι μουσικές με τέτοιο τρόπο, που δεν υπάρχει κάποιος που να μην τον αφορά. Ο καθένας θα βρει ένα μικρό “διαμάντι” να το κουβαλήσει μαζί του», σημείωσε ο διοργανωτής.

Το In Edit διοργανώνεται για ένατη χρονιά στην Ελλάδα και θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 23 Απριλίου.

To άρθρο Μουσικό φεστιβάλ με ντοκιμαντέρ και συναυλίες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουσικό, Θεσσαλονίκης,mousiko, thessalonikis