Μητροπολίτης Φιλίππων: Συνωστισμός στις λιτανείες, αλλά όχι στις παραλίες; (video)

01:14 9/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Ενστάσεις διατυπώνει ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Στέφανος, για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για προσωρινή απαγόρευση των λιτανειών ως μέτρου περιορισμού της έξαρσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Φιλίππων υποστηρίζει ότι είναι στην κρίση κάθε ιερέα να αποφασίσει αν θα γίνουν οι λιτανείες. Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα, ο Φιλίππων Στέφανος προσθέτει πως “δεν πρέπει η έννοια μίας λιτανείας να ταυτίζεται με τη διαδικασία κλεισίματος ενός μπαρ”.

Διερωτάται,

μάλιστα, γιατί να ληφθεί μέτρο για το συνωστισμό στις λιτανείες, αλλά όχι κάτι αντίστοιχο για τις εικόνες πολυκοσμίας που παρατηρούνται στις παραλίες.

Click4more: Απτόητη η Ιερά Σύνοδος: Θα γίνουν λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο παρά την απαγόρευση

Όπως λέει ο Μητροπολίτης στη συνέντευξή του “παντού υπάρχουν συνωστισμοί. Καμία Αρχή δεν κοινοποίησε απόφαση στην Ιερά Σύνοδο για τις λιτανείες, εμείς την ακούσαμε από τα ΜΜΕ. Σεβόμαστε την αγωνία των ανθρώπων αλλά ας μην νομίζουν κάποιοι ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την υγεία τους”.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Φιλίππων Στέφανος σημειώνει πως “κατά την κρίση του, κάθε ποιμενάρχης θα αποφασίσει αν θα γίνουν οι λιτανείες”. Επικαλούμενος, δε, τον εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης επισημαίνει ότι αναφέρθηκε και στα κρούσματα σε γάμους, λέγοντας ότι αυτά δεν εντοπίστηκαν μέσα στην εκκλησία, αλλά στα γλέντια που γίνονται απέξω”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Φιλίππων, Στεφάνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

πληροφορίες από ANT1

 

 

 

 

 

To άρθρο Μητροπολίτης Φιλίππων: Συνωστισμός στις λιτανείες, αλλά όχι στις παραλίες; (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα