Μισός άνθρωπος μετά τους πυροβολισμούς ο Τζέικομπ Μπλέικ! Οργή κι ένας νεκρός στο Γουισκόνσιν

11:22 26/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Τον πυροβόλησαν πισώπλατα επτά φορές την ώρα που προσπαθούσε να δει αν είναι καλά οι τρεις γιοί του. Δεν τον σκότωσαν αλλά τον άφησαν μισό άνθρωπο. Ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο μαύρος άνδρας που δέχτηκε πυρά από αστυνομικούς στην πόλη Κενόσα του Γουισκόνσιν, δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά.

Ο 29χρονος Τζέικομπ Μπλέικ είναι το τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Πριν από μερικές μέρες και ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τον καυγά ανάμεσα σε δυο γυναίκες, λευκός αστυνομικός τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν τα παιδιά του, τρία αγοράκια 3, 5 και 8 ετών. Αμέσως στο Γουισκόνσιν  ξέσπασαν διαδηλώσεις οργής που συνεχίζονται για τρίτη μέρα.

Παρά τους επτά πυροβολισμούς, ο Τζέικομπ Μπλέικ δεν πέθανε αλλά έχει τραυματιστεί τόσο σοβαρά που δεν πρόκειται ποτέ να είναι ο άνθρωπος που ήταν. Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειάς του, έχει παραλύσει από τη μέση και κάτω, πιθανόν για το υπόλοιπο της ζωής του, έχει υποστεί τραύματα στο στομάχι, στο νεφρό, στο συκώτι, ενώ θα χρειαστεί να του αφαιρεθεί ολόκληρο το κόλον και το λεπτό έντερο.

Click4more Video σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί μαύρο άνδρα πισώπλατα, μπροστά στα παιδιά του!

Ο Μπλέικ χτυπήθηκε από τέσσερις από τις επτά σφαίρες είπε ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος ειδικευμένος σε υποθέσεις αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπλέικ. «Θα χρειαστεί να γίνει θαύμα για να περπατήσει ξανά», πρόσθεσε.

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του Τζέικομπ Μπλέικ να σταματήσουν οι ταραχές στην πόλη Κενόσα του Γουισκόνσιν, το βράδυ ήταν ξανά αιματηρό. Τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με αποτέλεσμα ο ένας απ’ αυτούς να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τους New York Times.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.08.2020) κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας ταραχών μετά τον πυροβολισμό του Τζέισον Μπλέικ από λευκό αστυνομικό.

Βίντεο στα social media δείχνουν μια μάχη μεταξύ πολιτών με πυροβόλα όπλα. Άνθρωποι φαίνονται να ορμούν σ’ έναν άνδρα που κρατάει τουφέκι ο οποίος φαίνεται πεσμένος στο έδαφος. Στο βίντεο φαίνεται να πυροβολεί εναντίον των ανθρώπων που ορμούν προς αυτόν, ένας από τους οποίους πέφτει στο έδαφος. Στο βάθος ακούγονται και άλλοι πυροβολισμοί.

Αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών άνοιξαν πυρ με σφαίρες καουτσούκ και έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν διαδηλωτές, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου και συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και ένα γειτονικό του πάρκο στο κέντρο της Κενόσα.

Δεν σημειώθηκαν πυρκαγιές, όπως είχε συμβεί τις δύο προηγούμενες νύκτες.

Η νύχτα φαινόταν αρχικά ότι θα είναι ήρεμη, όμως στη συνέχεια, γύρω στα μεσάνυχτα, ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Έκκληση στο κενό

Όλα αυτά παρά το γεγονός πως λίγες ώρες νωρίτερα η οικογένεια του άτυχου Τζέικομπ Μπλέικ, σε συνέντευξη Τύπου, είχε κάνει έκκληση να μην υπάρξουν άλλες ταραχές γιατί δεν θα το ήθελε ούτε και ο ίδιος ο 29χρονος.

«Πυροβόλησαν τον γιο μου επτά φορές. Επτά φορές! Σαν να μην μέτραγε», είπε ο πατέρας του θύματος, Τζέικομπ Μπλέικ ο πρεσβύτερος, με τρεμάμενη φωνή. «Ο γιος μου μετράει. Είναι ανθρώπινο ον και η ζωή του μετράει (σ.σ. από το Black Lives Matter)».

Η Τζούλια Τζάκσον, η μητέρα του θύματος, έκανε μια συναισθηματική έκκληση να επιδειχθεί ενότητα, τονίζοντας πως προσεύχεται για τους αστυνομικούς. Δήλωσε ταυτόχρονα συντετριμμένη για τις ταραχές και τις καταστροφές στην πόλη. Τα επεισόδια «δεν αντανακλούν τις προθέσεις του γιου μου ή της οικογένειάς μου. Αν ο Τζέικομπ γνώριζε τι γίνεται, τη βία, την καταστροφή, θα στενοχωριόταν πολύ». Επισήμανε πως ο γιος της δίνει «μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» και πρόσθεσε ότι τόσο αυτός, όσο και η πόλη χρειάζονται την «επούλωση» των πληγών τους.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γουισκόνσιν, Τόνι Έβερς, έχει από την Τρίτη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέπτυξε δυνάμεις της Εθνοφρουράς για να αντιμετωπίσουν όσους διαπράττουν λεηλασίες και εμπρησμούς. Στην Κενόουσα, πόλη 100.000 κατοίκων στην περιοχή της λίμνης Μίσιγκαν, ανάμεσα στο Σικάγο και στο Μιλγουόκι, έχουν καταγραφεί εκτεταμένες φθορές σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Γιατί πυροβόλησαν;

Το γιατί ο λευκός αστυνομικός, όπως έχει καταγραφεί στο βίντεο ντοκουμέντο, τραβά από τη μπλούζα και πυροβολεί επανειλημμένα τον Τζέικομπ Μπλέικ πισώπλατα, ενώ ο 29χρονος σκύβει μέσα στο αυτοκίνητο, δεν έχει απαντηθεί. Το θύμα δεν φαίνεται να έχει όπλο πάνω του ούτε και κρατά τίποτα, τουλάχιστον πριν φτάσει στο αυτοκίνητο.

Κινητοποιήσεις και επεισόδια σημειώθηκαν και αλλού στις ΗΠΑ, από το Πόρτλαντ του Όρεγκον ως το Σιάτλ, τη Μινεάπολη και τη Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μισός άνθρωπος μετά τους πυροβολισμούς ο Τζέικομπ Μπλέικ! Οργή κι ένας νεκρός στο Γουισκόνσιν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα