Μεξικό: Εξαγριωμένο πλήθος παραλίγο να λιντσάρει τουρίστρια που ανέβηκε παράνομα σε πυραμίδα των Μάγια

15:17 22/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Μια τουρίστρια είχε την ατυχή ιδέα να ανέβει παράνομα σε πυραμίδα των Μάγιας στο Μεξικό και το εξαγριωμένο πλήθος που την αντιλήφθηκε παραλίγο να την λιντσάρει.

Η τουρίστρια αγνόησε την απαγόρευση που υπάρχει, πέρασε τα διαχωριστικά, ανέβηκε τα 90 σκαλιά και σκαρφάλωσε στην κορυφή της πυραμίδας του ναού των Μάγιας, στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσίτζεν Ιτζά στο Μεξικό. Από εκεί ψηλά άρχισε να χαιρετάει τον κόσμο και να χορεύει.

Ο κόσμος που ήταν από κάτω από την πυραμίδα την αντιλήφθηκε, αλλά δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την

στάση της. Αμέσως πολλοί από τους ανθρώπους που ήταν κάτω από το αρχαίο μνημείο του πολιτισμού των Μάγια άρχισαν να της φωνάζουν, να την βρίζουν και να της λένε να κατέβει διότι θεώρησαν ότι η πράξη της ήταν ιεροσυλία και ασέβεια σε αυτό το σπουδαίο μνημείο της αρχαιότητας.

Κάποιοι άλλοι, ζητούσαν από τους φύλακες να την συλλάβουν και να την παραδώσουν στις αστυνομικές αρχές για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Έκρηξη οργής του συγκεντρωμένου πλήθους

Η τουρίστρια κατέβηκε τελικά από την πυραμίδα και εκεί βρέθηκε απέναντι στην έκρηξη οργής του συγκεντρωμένου πλήθους. Η γυναίκα δέχτηκε βροχή από πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι άλλοι πιο θερμοκέφαλοι επιχείρησαν να φτάσουν κοντά της και να να την χτυπήσουν.

Οι φύλακες του μνημείου που ήταν στο σημείο απομάκρυναν τελικά τη γυναίκα και την γλίτωσαν από την οργή του κόσμου.

A disrespectful tourist climbs an ancient Mayan pyramid in Mexico and gets booed pic.twitter.com/ZMAnwf0Euo

— Fifty Shades of Whey (@davenewworld_2) November 21, 2022

Αντιμέτωπη με υψηλό πρόστιμο

Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά από το συμβάν. Η τουρίστρια πάντως, θα «υποστεί ζημιά» στην τσέπη, καθώς η El Pais ανέφερε ότι η τουρίστρια αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να πληρώσει πολύ υψηλό πρόστιμο για την στάση της, καθώς οι αρχές του Μεξικού απαγορεύουν στον κόσμο να ανεβαίνει στα μνημεία αυτά.

To άρθρο Μεξικό: Εξαγριωμένο πλήθος παραλίγο να λιντσάρει τουρίστρια που ανέβηκε παράνομα σε πυραμίδα των Μάγια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα