Μαρίνα Βουλιαγμένης: Έβγαλαν από τη θάλασσα το ελικόπτερο – Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος

00:01 16/6/2025 - Πηγή: NewsIt

Λίγες ώρες μετά το ατύχημα στην Μαρίνα Βουλιαγμένης, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (15.06.2026), τα συνεργεία κατάφεραν να ανελκύσουν το ελικόπτερο που έπεσε στη θάλασσα. Οι 5 επιβαίνοντες –ανάμεσά τους και ο πιλότος- ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η έρευνα των πραγματογνωμόνων είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε να αποδειχθεί ποια ήταν η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης. Όλα δείχνουν πως το επικρατέστερο σενάριο ήταν η υπερφόρτωσή του.

Το ελικόπτερο φαίνεται πως δεν είχε άδεια να προσγειωθεί και να απογειωθεί από το ελικοδρόμιο της Μαρίνας της Βουλιαγμένης. Αν και είχε πιστοποίηση για τη μεταφορά 5 ατόμων –μαζί με τον πιλότο-, λόγω της παλαιότητάς του υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχουν μειωθεί οι δυνατότητές του.

Φωτογραφία Eurokinissi

Το επόμενο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι το ανθρώπινο λάθος. Ο πιλότος, τη στιγμή που σήκωσε το ελικόπτερο στον αέρα φέρεται να κατευθύνθηκε προς την ίδια φορά με τον άνεμο, γεγονός που όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είχε σαν αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί το ελικόπτερο.

Κανονικά το εναέριο μέσο θα έπρεπε να κατευθυνθεί κόντρα στο άνεμο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το ατύχημα έγινε λίγα δεύτερα μετά την απογείωσή του. Ο πιλότος φαίνεται πως αντιλήφθηκε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε από τους 4 Αμερικάνους επιβαίνοντες να πηδήξουν έξω από το ελικόπτερο καθώς δεν είχε πάρει ακόμη ύψος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Δείτε τα βίντεο της πτώσης:

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2025/06/eliptero-vouliagmeni.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2025/06/elikoptero-vouliagmenim.mp4

Αφού οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν, ο πιλότος στη συνέχεια έπεσε με το ελικόπτερο στη θάλασσα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Όλοι φέρουν ελαφριές γρατζουνιές και δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Το σοκ ωστόσο ήταν μεγάλο.

Το ελικόπτερο ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρει τα 2 ζευγάρια Αμερικανών στη Μύκονο. Έτσι, ξεκίνησε από τον Ασπρόπυργο στις 12:30 το μεσημέρι, με προορισμό της Μαρίνα της Βουλιαγμένης.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2025/06/elikoptero-marina-vouliagmenis.mp4

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το οποίο αποκαλύπτει το newsit.gr, το ελικόπτερο αφού θα έμενε 15 λεπτά στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, μετά θα πέρναγε από τη νησί Πάτροκλος στο Σούνιο και στη συνέχεια θα πήγαινε στην Κέα, τη Σύρο και τέλος στη Σάντα Μαρίνα της Μυκόνου.

To άρθρο Μαρίνα Βουλιαγμένης: Έβγαλαν από τη θάλασσα το ελικόπτερο – Έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords