Μάγχη: Γαλλικό αλιευτικό πέφτει πάνω σε βρετανικό σκάφος – Βίντεο ντοκουμέντο

18:13 6/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, σταδιακά υποχωρούν τα γαλλικά αλιευτικά από το λιμάνι της πρωτεύουσας του Τζέρσεϊ, του μεγαλύτερου από τα Αγγλονορμανδικά νησιά στη Μάγχη.

Το πρωί της Πέμπτης, 06.05.2021, στην περιοχή επικρατούσε μία «έκρυθμη κατάσταση» καθώς υπό την επιτήρηση δύο πλοίων του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, δεκάδες γαλλικά αλιευτικά κατέπλευσαν έξω από το Τζέρσεϊ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους Γάλλους αλιείς μετά το Brexit.

Ενδεικτικό του σκηνικού της μεγάλης έντασης έξω από το βρετανικό νησί

Τζέρσεϊ είναι ένα βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας και σε αυτό απεικονίζεται μία 10μετρη γαλλική τράτα να πέφτει πάνω σε βρετανικό σκάφος.

Το σκάφος του Jonathan Ruff χτυπήθηκε στην πρύμνη από το γαλλικό πλοίο Lasgot τη στιγμή που βγήκε στη θάλασσα για να αντιμετωπίσει τους δεκάδες Γάλλους «εισβολείς».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την Μάγχη

WATCH: The moment boats collide off the coast of Jersey this morning.
More on this story: https://t.co/CpzwyVuPnq pic.twitter.com/3hGfBP3Brm

ITV News Channel TV (@ITVChannelTV) May 6, 2021

Νωρίτερα, ο Ντον Τόμπσον, πρόεδρος της Ένωσης Ψαράδων του Τζέρσεϊ, δήλωσε στο Sky News ότι τα γαλλικά σκάφη που «μπλόκαραν» σήμερα το λιμάνι επέστρεψαν στη βάση τους, όμως δεν παραιτήθηκαν από τα αιτήματά τους, καθώς η ΕΕ κατηγόρησε το Τζέρσεϊ για παραβίαση της συμφωνίας του Brexit.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε επιβιβασθεί τη νύκτα σε ένα νορμανδικό αλιευτικό, διαπίστωσε ότι μπροστά από το λιμάνι Σεντ-Ελιέ έπλεαν το πρωί από 50 έως 70 αλιευτικά. Νωρίς το πρωί, μάλιστα, άναψαν μερικά καπνογόνα.

Click4more: «Πολεμικό» σκηνικό στη Μάγχη: Γάλλοι ψαράδες απέκλεισαν λιμάνι – Στο Τζέρσεϊ βρετανικά πολεμικά (pics, vids)

Λίγα μίλια από εκεί, δύο πολεμικά πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, τα HMS Severn και HMS Tamar, αναπτύχθηκαν για να «επιτηρούν την κατάσταση», σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «ένα αυστηρά προληπτικό μέτρο που ελήφθη σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Τζέρσεϊ».

Αυτοί οι βρετανικοί «ελιγμοί» «δεν πρόκειται να μας εντυπωσιάσουν», δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Τέλος, αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters, πως η Γαλλία επιδιώκει να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στο Τζέρσεϊ. Ο ίδιος δήλωσε πως η Γαλλία εκτιμά ότι η κατάσταση στο Τζέρσεϊ είναι ήρεμη, πρόσθεσε όμως ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησε η Βρετανία στο ζήτημα των αλιευτικών δικαιωμάτων επιδείνωσε τις εντάσεις.

To άρθρο Μάγχη: Γαλλικό αλιευτικό πέφτει πάνω σε βρετανικό σκάφος – Βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα