Μ. Καραμολέγκος: Τα σχέδια του αρτοβιομήχανου και οι αποφάσεις για το Απολλώνιον

18:45 22/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Νέες αποφάσεις για το μέλλον της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος, αλλά και την αλυσίδα Απολλώνιον ετοιμάζεται να πάρει ο επικεφαλής Μανώλης Καραμολέγκος, μετά από την αποχώρηση της αρτοποιίας Σταύρος Νένδος (Select), από το μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Η Νένδος που με τα προϊόντα άρτου Select προμηθεύει μεταξύ άλλων τις αλυσίδες Goodys και Everest, πούλησε το 9% που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Καραμολέγκος.

Έτσι, τώρα ο πρόεδρος Μ. Καραμολέγκος ετοιμάζεται για επαναχάραξη της στρατηγικής του.

Μία από τις κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει αφορά και την αλυσίδα αρτοσκευασμάτων Απολλώνιον, καθώς η κρίση του κορονοϊού, είχε άμεσες επιπτώσεις στα αποτελέσματά της. Το είχε ανακοινώσει εξάλλου και κατά τη γενική συνέλευση η διοίκηση της εταιρείας, ότι η πτώση των πωλήσεων θα ξεπεράσει το 15%.

Ωστόσο, το επενδυτικό πρόγραμμα της αρτοβιομηχανίας,συνεχίζεται κανονικά, προβλέποντας τη δημιουργία σύγχρονου αποθηκευτικού χώρου logistics, σε διπλανό οικόπεδο στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, επένδυση που θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ.

Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται επίσης, η ενίσχυση των σημάτων Καραμολέγκος και Κατσέλης με νέες κατηγορίες προϊόντων.

Παράδοση στον άρτο

Ο ισχυρός αρτοβιομήχανος, leader σε μια αγορά που η αξία της ανέρχεται στο 1,5 δις. ευρώ, προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών. Οι γονείς του Ηλίας και Κατίνα διατηρούσαν αρχικά φούρνο στη Σαντορίνη και μετέπειτα στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Μάλιστα, η μητέρα του, φημιζόταν ότι φτιάχνει τα καλύτερα μπισκότα της περιοχής.

Από πολύ μικρή ηλικίας, τόσο ο Μανώλης, όσο και η αδερφή του Μαρία, βοηθούσαν στο φούρνο, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της ζύμης και της τέχνης του ψωμιού.

Στην Αθήνα και την Αγία Παρασκευή, η οικογένεια βρέθηκε το 1956, εξαιτίας του σεισμού, που κατέστρεψε το φούρνο τους στη Σαντορίνη. Η ραγδαία εξάπλωση της φήμης που απέκτησαν τα ψωμιά και τα κουλούρια της οικογένειας, οδήγησε στην απόφαση να συστήσουν την «Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ», διανέμοντας τα προϊόντα σε super market και άλλους φούρνους. Το 1991 η αρτοβιομηχανία μεταφέρεται στο Κορωπί, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα.

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος εισήγαγε πολλές καινοτομίες στην αγορά. Μεταξύ άλλων, το 2003, όταν ο Μ. Καραμολέγκος διαπίστωσε ότι ο γιος του και άλλα παιδιά αφαιρούσαν την κόρα του ψωμιού, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο ψωμί χωρίς κόρα, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν λάνσαρε κι άλλα πρωτοποριακά προΪόντα, όπως το ψωμί Ζέας, τον παξαμά κι άλλα.

Στο ημερολόγιο με τις σημαντικότερες επενδυτικές κινήσεις περιλαμβάνονται επίσης, η επέκταση με τη δημιουργία εργοστασίου στη Ρουμανία πριν από 11 χρόνια και η εξαγορά του σήματος Κατσέλη, που είχε αποσυρθεί από την αγορά, για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Ιδιαίτερα εργασιομανής και αφοσιωμένος σε αυτό που έμαθε καλά να κάνει, να φτιάχνει ζύμες και ψωμιά, ο Μ. Καραμολέγκος δεν σταματά να εμπνέεται για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, προετοιμάζοντας έτσι κατάλληλα το «έδαφος» και για την επόμενη γενιά.

To άρθρο Μ. Καραμολέγκος: Τα σχέδια του αρτοβιομήχανου και οι αποφάσεις για το Απολλώνιον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραμολέγκος, Απολλώνιον,karamolegkos, apollonion