Λέσβος: Κλειστός ο ναός του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο! Ο κορονοϊός ματαίωσε το μεγάλο πανηγύρι

12:41 3/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Κλειστός είναι ο ναός του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρωτοπρεσβύτερος π.Στρατής Δήσσος, προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα εορτάζονται τα εγκαίνια του ιστορικού ναού, εορτή που αποτελεί αφορμή για ένα από τα μεγαλύτερα πατροπαράδοτα πανηγύρια της Λέσβου με δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη Λέσβο, αλλά και από την άλλη Ελλάδα.

Με την

ανακοίνωση του προϊσταμένου του προσκυνήματος κλήθηκαν οι χιλιάδες πιστοί που, χθες παραμονή και σήμερα, συνήθιζαν να κάνουν το τάμα τους πεζοπορώντας περί τα 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης προς τον Ναό να το κάνουν μετά την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της πανδημίας του κορονοϊού..

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής

«Ενημερώνουμε τους ευσεβείς χριστιανούς ότι, λόγω των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας από την κυβέρνηση και της παράτασης της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για τέλεση των ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών, η φετινή πανήγυρις των Μυροφόρων εορτάζεται με το ισχύον καθεστώς, όπως και τις ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας.

Ως εκ τούτου, το Ιερό Προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου θα παραμείνει κλειστό, τελώντας τις πανηγυρικές ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών.

Προτρέπουμε και συμβουλεύουμε τους ευλαβείς προσκυνητές και ιδιαιτέρως όσους κάθε χρόνο τελούν το τάμα τους, ερχόμενοι με τα πόδια στον Αρχάγγελο, να δείξουν υπομονή και να το πράξουν μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, προς αποφυγήν επιβολής του χρηματικού προστίμου, το οποίο προβλέπεται».

To άρθρο Λέσβος: Κλειστός ο ναός του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο! Ο κορονοϊός ματαίωσε το μεγάλο πανηγύρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα