Λέσβος: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές – Σκέψεις για μίνι lockdown

07:25 22/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 κρούσματα κορονοϊού. Όπως μετέδωσε το Mega, η διασπορά είναι μεγάλη στα σχολεία, καθώς δεκάδες κρούσματα έχουν βρεθεί σε σχολικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί, πως σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του νησιού παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος: «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα. Έχουν

νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορονοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο».

 

Ο ίδιος μίλησε και για το αντιεμβολιαστικό κίνημα που «ανθεί» στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά».

To άρθρο Λέσβος: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές – Σκέψεις για μίνι lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα