Λάρισα: Ανησυχία για το “κρυφτό” στη Νέα Σμύρνη! Θετικοί στον κορονοϊό αρνούνται τη μεταφορά στην ειδική δομή

18:24 23/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το “κρυφτούλι” της πολιτείας με τους θετικούς στον κορoνοϊό, αλλά και τους… “άφαντους” Ρομά που ζουν στον οικισμό, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Εκεί όπου παρά τη ραγδαία μείωση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των νοσούντων βρίσκεται σταθερά σε διψήφια νούμερα, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει σε νέα αυξημένα μέτρα επιτήρησης,

αλλά και σαρωτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους κάθε επτά ημέρες.

Μόνον χθες Παρασκευή είχαμε 18 νέα κρούσματα, εκ των οποίων μόλις τα 3 έχουν μεταφερθεί στη δομή καραντίνας της Αρωγής. Δεδομένου πως δύο ακόμη βρίσκονται στο νοσοκομείο, υπάρχουν ακόμη 13 θετικά που όμως αρνούνται τη μεταφορά τους, όπως είχε συμβεί την προπερασμένη – επεισοδιακή – Παρασκευή, με άλλους Ρομά.

Την ίδια ώρα γρίφος παραμένει και το τι θα γίνει με τους “άφαντους” Ρομά οι οποίοι έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εδώ και αρκετές ημέρες φοβούμενοι μία νέα καραντίνα και μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Βλέποντας τη διασπορά που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις εντός του οικισμού, ποιός μπορεί να εγγυηθεί πως κάποιοι από τους “εξαφανισμένους” δεν είναι φορείς και μία δυνητική νέα “βόμβα κορωνοϊού” σε κάποια άλλη, παρθένα περιοχή;

Πηγή: onlarissa.gr

To άρθρο Λάρισα: Ανησυχία για το “κρυφτό” στη Νέα Σμύρνη! Θετικοί στον κορονοϊό αρνούνται τη μεταφορά στην ειδική δομή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα