Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Προμηθέας – Παναθηναϊκός για μια θέση στον τελικό

10:58 18/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Αυτό το τρόπαιο ποιος θα το πάρει; Το Ηράκλειο φιλοξενεί το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Το συγκεκριμένο φορμάτ επιστρέφει μετά από 18 χρόνια για να “βγάλει” τον φετινό κάτοχο. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός,

ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας μπαίνουν απόψε στη “μάχη” των ημιτελικών.

Ο τίτλος του Κυπελλούχου Ελλάδας 2022 κρίνεται το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου στο Νέο ΚΓ Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», έχοντας -μετά από 18 χρόνια- την επιστροφή του Final-4 (τελευταία φορά το 2004 στη Λαμία).

Τον τίτλο του 47ου Κυπέλλου Ελλάδας θα διεκδικήσουν ο πολθυνίκης του Θεσμού, Παναθηναϊκός (20 κατακτήσεις), ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, αλλά και ο Προμηθέας.

Η κληρωτίδα δεν έβγαλε ντέρμπι «αιωνίων» στα ημιτελικά, κάτι που σημαίνει πως το “τριφύλλι” και οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να αναμετρηθούν μόνο στον τελικό. Πρώτοι στη «μάχη» των ημιτελικών, την Παρασκευή (18/2, 17:00) ρίχνονται ο Παναθηναϊκός και ο Προμηθέας Πατρών (το remake του περσινού τελικού), ενώ στις 20:00 «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 την Κυριακή (19/2).

Οι τέσσερις φιναλίστ θα αγωνιστούν μπροστά σε 2.000 φιλάθλους, αφού η Πολιτεία έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΟΚ για κάλυψη του 40% χωρητικότητας του γηπέδου «Δύο Αοράκια» (χωρητικότητα 5.222 θεατές), όταν ακόμη επιτρέπονταν μόνο 1.000 φίλαθλοι.

Μετά από σύσκεψη που έγινε με την Αστυνομία, αποφασίστηκε ότι οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση δεν θα πάρουν εισιτήρια (θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο από την ΕΟΚ). Μάλιστα, απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις φιλάθλων προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο κατατεθειμένο πρωτόκολλο του Final-4, ανεξάρτητα από τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που ενδέχεται να έχει μία ομάδα, ο αγώνας της δεν αναβάλλεται.

Οι τέσσερις “μονομάχοι”

Για πρώτη φορά από το 2001 θα βρεθούν μαζί ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ σε Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ είναι και η τέταρτη συνολικά φορά που συμβαίνει αυτό έπειτα από τις προηγούμενες συναντήσεις τους στο ΟΑΚΑ και το Αλεξάνδρειο.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να προκριθεί στον 26ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του με στόχο το 21ο τρόπαιο. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός σε τελικό, πάντως ήταν το 2011 από τον Ολυμπιακό.

Οι Αχαιοί ταλαιπωρούνται από κρούσματα κορονοϊού και θα διεκδικήσουν την 3η διαδοχική πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Αν οι Αχαιοί κάνουν την έκπληξη και αποκλείσουν τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, τότε θα είναι η 6η φορά στην ιστορία που μία επαρχιακή ομάδα φτάνει στον τελικό.

Η Κυπελλούχος Ελλάδας 2020, ΑΕΚ, έχει δύσκολη αποστολή στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, με στόχο την πρόκριση στον 8ο τελικό και την κατάκτηση του 6ου της τροπαίου στον θεσμό.

Το 2020, η Ένωση στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο, ενώ στο ίδιο γήπεδο, τα «Δύο Αοράκια» συμμετείχε και στον τελικό του 2018 όταν νίκησε τον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» διεκδικούν δηλαδή το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια!

Στον αντίποδα, η τελευταία φορά που έφτασε σε τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός ήταν το 2018, αλλά απώλεσε από την ΑΕΚ το τρόπαιο. Ο υποβιβασμός των «ερυθρόλευκων» στην Α2 επηρέασε και την παρουσία των Πειραιωτών στον θεσμό που επιστρέφουν τέσσερα χρόνια μετά στην καταληκτική φάση, με στόχο την πρώτη «κούπα» από το 2011. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βρεθούν στον 10ο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία τους και να διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιο.

Το πρόγραμμα του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

17:00 Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός

20:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου

17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

To άρθρο Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Προμηθέας – Παναθηναϊκός για μια θέση στον τελικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Προμηθέας – Παναθηναϊκός,kypello elladas, olybiakos – aek, promitheas – panathinaikos