Κρήτη: Η Σοφία Νικολάου “αδειάζει” τους αστυνομικούς για τους κρατούμενους των φυλακών που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό!

11:49 24/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Θέση στις κατηγορίες της ένωσης αστυνομικών Λασιθίου, πως δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Κρήτη ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κρατούμενους θετικούς στον κορονοϊό, πήρε με μια ανάρτησή της στο Facebook η γενική γραμματέας Αντεκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών στις 20/09/2020 διαγνώστηκε θετικός στον COVID – 19 κρατούμενος, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενο του βρίσκονταν από τις 16/09/2020

στα κρατητήρια του
Α.Τ. Σητείας Λασιθίου. Στους ανωτέρω αποδόθηκαν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Μετά από απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα Λασιθίου οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα έπρεπε να οδηγηθούν στο κατάστημα κράτησης Νεάπολης Λασιθίου, στο οποίο όμως δήλωσαν αδυναμία παραλαβής τους διότι δεν διαθέτουν κάποιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο για κρατουμένους θετικοί στον COVID – 19.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των αστυνομικών κανένα κατάστημα κράτησης σε όλη την Κρήτη δεν έχει ορίσει μέχρι σήμερα τέτοιου είδους χώρους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό αλλά και να τον μεταδώσουν στις οικογένειες τους.

Όπως εξηγεί στην ανάρτηση της η γενική γραμματέας Αντεκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου είναι ψευδές πως δεν υπάρχει στην Κρήτη χώρος κράτησης κρατουμένων θετικοί στο κορονοϊό, καθώς ένας τέτοιου τύπου έχει διαμορφωθεί στα Χανιά: “Κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λασιθίου –κι όχι σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα- διαγνώστηκε με κορονοϊό. Η κινητοποίηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν άμεση και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.

Ο ασθενής, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει προβλεφθεί στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως ψευδείς -και προφανώς οφείλονται σε λανθασμένη πληροφόρηση- οι κατηγορίες της Ενωσης Λασιθίου ότι δεν υπάρχει σε όλη την Κρήτη διαμορφωμένος χώρος για κρατούμενους με COVID – 19.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δώσει εντολή να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να προστατευτούν οι κρατούμενοι και οι
σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ακριβώς επειδή λάβαμε έγκαιρα όλα τα μέτρα δεν έχει καταγραφεί κανένα
κρούσμα κορωνοϊού μέσα στις ελληνικές φυλακές. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις”.

To άρθρο Κρήτη: Η Σοφία Νικολάου “αδειάζει” τους αστυνομικούς για τους κρατούμενους των φυλακών που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα