Κορονοϊός: Θλιβερή πρωτιά για Τσεχία – Τα κρούσματα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη

16:17 7/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Τσεχία με τα κρούσματα του κορονοϊού να παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση σε όλη την Ευρώπη.

Το τελευταίο 24ωρο η Τσεχία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 4.457 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, τον υψηλότερο που έχει διαγνωστεί σε μια ημέρα στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το τσεχικό υπουργείο Υγείας, ενώ μετά την έξαρση του περασμένου μήνα τα κρούσματα αυξάνονται πλέον στην Τσεχία με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη.

Ο αριθμός αυτός που καταγράφηκε χθες ξεπερνά

το ρεκόρ των 3.794 νέων κρουσμάτων που είχε καταγράψει σε μια ημέρα η Τσεχία τον περασμένο μήνα.

Με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα το σύνολό τους στη χώρα ανήλθε σε 90.022 από τον Μάρτιο, με τον αριθμό τους να έχει τετραπλασιαστεί από τις 25 Αυγούστου. Οι θάνατοι από COVID-19 ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 794, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεκαπλασιάστηκαν στη διάρκεια αυτής της περιόδου, προκαλώντας πίεση στο σύστημα υγείας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Τσεχική Δημοκρατία έχει αναφέρει 326,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Ισπανία, η οποία έχει αναφέρει 302,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συλλέξει ως χθες 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (ECDC).

Η τσεχική κυβέρνηση, όπως και άλλες στην Ευρώπη, αγωνίζεται να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Μαρτίου και του Απριλίου.

Ωστόσο η χώρα επιδιώκει να αποφύγει την επιβολή ξανά μιας αυστηρής καραντίνας, όπως είχε κάνει τότε, κλείνοντας καταστήματα, εστιατόρια και σχολεία, η οποία έφερε αδράνεια σε πολλά εργοστάσια και έπληξε την οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πιο αυστηρά μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες

Ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα δήλωσε ότι μια ενίσχυση των σημερινών μέτρων θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. “Σχεδόν τα πάντα (όλα τα μέτρα) θα είναι αυστηρότερα για τις επόμενες 14 ημέρες”, σημείωσε.

Οι τσεχικές αρχές έχουν ήδη επιβάλει αυστηρά μέτρα όσον αφορά την χρήση μάσκας προστασίας και έχουν επίσης περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των μπαρ και τον αριθμό των καθήμενων στα τραπέζια των εστιατορίων. Επίσης από την Δευτέρα απαγόρευσαν τις μουσικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες.

Η τσεχική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας και έχει ανακοινώσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, αλλά παράλληλα έχει σημειώσει ότι περαιτέρω αύξηση των λοιμώξεων μπορεί να απαιτήσει μια αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας και την αναβολή των διαδικασιών που δεν επείγουν.

Ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται με COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε σε 1.387, από τους οποίους οι 326 βρίσκονται στην εντατική –πρόκειται για τριπλάσιο αριθμό από αυτόν που είχε καταγραφεί κατά την κορύφωση της επιδημίας την άνοιξη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Θλιβερή πρωτιά για Τσεχία – Τα κρούσματα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα