Κορονοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη Θεσσαλονίκη – Πρόσω ολοταχώς για lockdown

22:41 28/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη, στην οποία εντοπίστηκαν σήμερα 384 κρούσματα. Η διασπορά του κορονοϊού κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον πληθυσμό. Στην συμπρωτεύουσα βρίσκεται από το απόγευμα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να συμμετάσχει σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς, καθώς αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Η αναβάθμιση του επιπέδου

κινδύνου συζητείται σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη που το απόγευμα της Τετάρτης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με επίκεντρο της δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην συμπρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Θεσσαλονίκη με τα 384 ημερήσια κρούσματα, τα οποία κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ, να μπει σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Click4more: Ολοταχώς για lockdown η Θεσσαλονίκη – Ανησυχία από τη νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας βρίσκεται ήδη στην πόλη από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ αύριο Πέμπτη 29/10, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, και με Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Ήδη, περισσότερες από 3 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται καθοδόν προς την Θεσσαλονίκη, με σκοπό να πραγματοποιηθούν δωρεάν όσο το δυνατόν περισσότερα rapid τεστ, σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να εξεταστούν για τον κοροοϊό. Οι ΚΟΜΥ θα βρίσκονται από αύριο στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Της Γιάννας Σουλάκη/ iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη Θεσσαλονίκη – Πρόσω ολοταχώς για lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα