Κεμπέκ: Μάσκες παντού λόγω έξαρσης του κορονοϊού (pics)

23:38 13/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Υποχρεωτική γίνεται στο Κεμπέκ του Καναδά η χρήση μάσκας προστασίας από τον Covid – 19 σε δημόσιους χώρους, μπαρ και εστιατόρια. Με πρόστιμα απειλούνται οι καταστηματάρχες.

Το Κεμπέκ, η καναδική επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους από την 18η Ιουλίου, ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουάλ Λεγκό αναμένεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα La Presse και τον ραδιοφωνικό σταθμό

RadioCanada.

Οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, τα αθλητικά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στο Κεμπέκ έχουν καταγραφεί σχεδόν τα δύο τρίτα των 8.800 θανάτων από τον Covid – 19 στον Καναδά.

Οι έμποροι που θα δέχονται στο κατάστημά τους πελάτες που δεν φορούν μάσκα κινδυνεύουν με πρόστιμο από 1.000 έως 6.000 καναδικά δολάρια (650 – 3.900 ευρώ). Οι πελάτες ωστόσο δεν θα τιμωρούνται.

Μέχρι τώρα, η χρήση μάσκας “συστηνόταν” από τις αρχές αλλά από την 13η Ιουλίου έγινε υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την επαρχία. Την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος του Μόντρεαλ Βαλερί Πλαντ είχε ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Τορόντο και της Οτάβας και από τις 27 Ιουλίου οι κάτοικοι της πόλης θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Το Σάββατο (18.07.2020), οι υγειονομικές αρχές του Μόντρεαλ κάλεσαν όσους πολίτες επισκέφθηκαν τα μπαρ της πόλης από τις αρχές του μήνα να εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό. Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πελάτες ή εργαζόμενοι που είχαν προσβληθεί από τον ιό επισκέφθηκαν τουλάχιστον πέντε μπαρ από την 1η Ιουλίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Μόντρεαλ καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των νέων ηλικίας κάτω των 39 ετών. Στα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό προειδοποίησε ότι η χώρα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα της πανδημίας που ενδέχεται να πλήξει την περιοχή το φθινόπωρο.

πηγή: ΑΠΕΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Κεμπέκ: Μάσκες παντού λόγω έξαρσης του κορονοϊού (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα