Κάρυστος: Μάχη με φλόγες και μποφόρ – “Πολιόρκησε” σπίτια η φωτιά (pics, video)

18:13 11/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Ώρες αγωνίας περνά η Κάρυστος λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εξαπλώθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους. Σκληρές προσπάθειες καταβάλλουν από το πρωί του Σαββάτου πυροσβέστες και πληρώματα αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Γι’ άλλη μία φορά η Κάρυστος βρέθηκε αντιμέτωπη με τις φλόγες. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους οι αρχές έδωσαν αυτή τη φορά εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Δήλησο στο χωριό Ραπταίοι του δήμου Καρύστου.

Στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή,

καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε τη σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ραπταίοι Καρύστου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 11, 2020

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα, λέγοντας ότι “η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα (σ.σ. 14:00) καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών”. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο, αλλά για την ώρα δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην κοινότητα Ραπταίων. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον κ. Ραβιόλο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

Σε ανάρτηση για τη μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο προχώρησε στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, λέγοντας ότι “η Καρυστία δοκιμάζεται πάλι…”:

Η μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα του Σαββάτου (11.07.2020).

πηγή: evima.gr

 

 

To άρθρο Κάρυστος: Μάχη με φλόγες και μποφόρ – “Πολιόρκησε” σπίτια η φωτιά (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα