Καρδίτσα: Αυτός είναι ο δρόμος που έγινε 10 κομμάτια και εξαφανίστηκε! Εικόνες που καθηλώνουν (Φωτό)

10:53 25/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Οι εικόνες καταστροφής από την Καρδίτσα προκαλούν αίσθηση. Οι πληγές που άφησε ο μεσογειακός κυκλώνας είναι ακόμα νωπές. Απόδειξη αυτός ο δρόμος στην Αργιθέα…

Καμία πρόσβαση δεν υπάρχει πια από Τρίκαλα και Καρδίτσα για το ιστορικό Μοναστήρι της Αργιθέας. H πρόσβαση στη Μονή Παναγίας Σπηλιάς είναι πλέον αδύνατη. Ο δρόμος έχει κοπεί σε περισσότερα από 10 σημεία και για να ξεπεράσεις τα εμπόδια σε κάποια από αυτά πρέπει να είσαι ειδικός στην

οδήγηση με 4Χ4.

Μέχρι του σημείου δηλαδή που ο δρόμος… χάνεται εντελώς καθώς τον έχει καταπιεί, κυριολεκτικά, το ποτάμι. Μέχρι χθες υπήρχε μια δυνατότητα πρόσβασης μέσω δασικού δρόμου από την κορυφογραμμή του Τυμπάνου (3 ώρες και πλέον με 4Χ4 από τα Τρίκαλα), ωστόσο λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν την Τετάρτη διεκόπη η κίνηση και από εκεί.

Click4more: Καρδίτσα: Θρήνος για τη νεκρή φαρμακοποιό σε ένα νομό που μετράει τις πληγές του μεσογειακού κυκλώνα (Φωτό)

Πρόσβαση πια υπάρχει μόνο μέσω… Άρτας και για πολύ τολμηρούς. Ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Σπηλιάς Νεκτάριος Μητρόπουλος αναφέρει ότι “αποφεύχθηκαν οι καταστροφές στο Μοναστήρι και στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αλλά το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Μιλάμε για ολική καταστροφή και πολύ φοβάμαι πως θα πάρει χρόνια να αποκατασταθούν οι ζημιές”. 

Πηγή: trikalavoice.gr

To άρθρο Καρδίτσα: Αυτός είναι ο δρόμος που έγινε 10 κομμάτια και εξαφανίστηκε! Εικόνες που καθηλώνουν (Φωτό) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα