Κακοκαιρία Carmel: Ξήλωσε καινούργια άσφαλτο στο Ηράκλειο, μετράνε πληγές στα Χανιά

15:07 20/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Αδυσώπητη ήταν η κακοκαιρία Carmel που σφυροκόπησε την Κρήτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στην κυριολεξία μεγάλα τμήματα του νέου ασφαλτοτάπητα στο ενετικό φρούριο Ηρακλείου. Αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά στο παραλιακό μέτωπο.

Η κακοκαιρία Carmel ξήλωσε σαν να ήταν ένα φύλλο από φτερό (!) ολόκληρα κομμάτια από την ολοκαίνουργια άσφαλτο γύρω από το ενετικό κάστρο στο Ηράκλειο.

Δείτε

φωτογραφίες που ανέβασε το Cretapost.gr από την ομάδα «Μετεωκρήτες» του Facebook:

Καιρός – Κακοκαιρία Carmel: Αποκατάσταση των ζημιών στα Χανιά

Οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.12.2021) και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χανίων, μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάζονται σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα και με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησε στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά: «Το αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το λιμάνι μας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

To άρθρο Κακοκαιρία Carmel: Ξήλωσε καινούργια άσφαλτο στο Ηράκλειο, μετράνε πληγές στα Χανιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα