Ήταν… Άρης με τις αλλαγές! Η Λαμία “κατέρρευσε” στην πρεμιέρα

20:22 11/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Άρης ήταν πολύ κακός για 50 λεπτά και δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αξιόμαχη Λαμία. Οι διορθωτικές κινήσεις του Ένινγκ και η άνοδος των Θεσσαλονικέων έφερε την ανατροπή και τη νίκη (3-1) στην πρεμιέρα της Superleague. Μεγάλη εμφάνιση από Μπερτόγλιο (πέρασε στο ματς στο 71′) με γκολ.

Ντεμπούτο με τέρμα ο Λόπεθ, που πέρασε και αυτός ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ο Άρης προβλημάτισε για μεγάλο διάστημα κόντρα στη Λαμία, αλλά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη (3-1) σε ματς για την πρώτη αγωνιστική της Superleague.

Ο Ρόμανιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38′ έβαλε… δύσκολα στους Θεσσαλονικείς, που έφτασαν στο “τρίποντο” με τρία γκολ στην επανάληψη. Η ομάδα του Ένινγκ έδειξε να… ψάχνεται λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα της με την Κόλος Κοβαλίβκα, αλλά η αλλαγή του συστήματος και η είσοδος των Λόπεθ και Μπερτόγλιο στο ματς, έφεραν την ανατροπή.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία μπήκε με… θάρρος στην αναμέτρηση, πίεσε αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου και ανάγκασε τον Άρη να κάνει αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν και την πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς (13′) με τον Βασιλόγιαννη να στέλνει την μπάλα άουτ με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Μετά από ένα κακό πρώτο 20λεπτο, ο Άρης ανέβασε… στροφές και κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως μεγάλη ευκαιρία (πρώτη φάση προς την εστία του Επασί, το σουτ του Γκάνεα στο 29′). Η Λαμία όχι μόνο… απορρόφησε την πίεση των γηπεδούχων, αλλά στο 30′ είχε νέα “μεγάλη” στιγμή. Ο Σαραμαντάς έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Ρόμανιτς, που “τσίμπησε” την μπάλα” αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα, που έκανε σωτήρια έξοδο.

Η εικόνα του αγώνα… δικαιολόγησε το 0-1 που ήρθε στο 38′. Σε αντεπίθεση της Λαμίας, ο Βιγιάλμπα “πέταξε” στον Βασιλόγιαννη, αυτός επιχείρησε να περάσει τον Κουέστα και ο Ισπανός τον ανέτρεψε. Ο πορτιέρε του Άρη έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει την εκτέλεση του Ρόμανιτς! ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πέτυχε κάτι μοναδικό, αφού για δεύτερη σερί χρονιά έβαλε το πρώτο γκολ της σεζόν.

Ο Άρης έγινε πιο πιεστικός με την έναρξη της επανάληψης, με τον Ένινγκ να κάνει και δυο διορθωτικές κινήσεις (πέρασε στο ματς τους Λόπεθ και Μπαγκαλιάνη και άλλαξε διάταξη σε 4-2-3-1). Στο 63′ όμως η Λαμία κατάφερε να στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, τέρμα που ακυρώθηκε μετά από έλεγχο VAR Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε φάουλ, ο πορτιέρε των γηπεδούχων έκανε κακή έξοδο, ο Λόπεθ έπιασε κεφαλιά που έδωσε στην μπάλα κατεύθυνση προς το τέρμα της ομάδας του. Ο Ισπανός έτρεξε να πιάσει νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Νιάς προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με το γόνατο, αλλά έκανε φάουλ στον Λόπεθ. Στην αρχή της φάσης, κινήθηκε από θέση οφσάιντ.

Ο Άρης “μεταμορφώθηκε” προς το καλύτερο με την είσοδο του Μπερτόγλιο, αλλά έφτασε τελικά στην ισοφάριση από “στημένη” φάση. Στο 72′ ο Φετφατζίδης εκτέλεσε υποδειγματικά ένα φάουλ και ο Λόπεθ -που μπήκε νωρίτερα στο ματς- πήρε… σεντερφορίσια κεφαλιά για το 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τα πάνω τους και έφτασαν στην ανατροπή. Στο 78′ ο Βιγιάμπα έκανε πέναλτι στον Μπερτόγλιο και ο Μπορούνο Γκάμα το μετέτρεψε σε γκολ, ενώ το τελικό 3-1 ο Μπερτόγλιο βγήκε στην αντεπίθεση πίσω από το κέντρο, πέρασε τον Επασί και σκόραρε σε κενή εστία.

To άρθρο Ήταν… Άρης με τις αλλαγές! Η Λαμία “κατέρρευσε” στην πρεμιέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα