Ιταλία: Πυρά σε Βρυξέλλες από την ακροδεξιά Μελόνι – Τάσσεται στο πλευρό Ουγγαρίας και Πολωνίας

16:47 19/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Tην πρόταση των Βρυξελλών για την παρακράτηση των ευρωπαϊκών πόρων προς την Ουγγαρία εξαιτίας των κινδύνων για την διαχείρισή τους που προέρχονται από την εκτεταμένη διαφθορά επικρίνει η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός της μεταφασιστικής ακροδεξιάς παράταξης της Ιταλίας και φαβορί των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου. 

«Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι είναι εκείνοι που, την ώρα που δεχόμαστε επίθεση και η ΕΕ θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη από ποτέ, λένε ότι χρειάζεται μία Ευρώπη πρώτης και μια άλλη δεύτερης διαλογής

και κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την Ουγγαρία στην αγκαλιά του Πούτιν», δηλώνει η Μελόνι σε συνέντευξή της στην υπερσυντηρητική εφημερίδα της Ιταλίας Il Giornale.

Το κόμμα της Μελόνι, οι Fratelli d’Italia, που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, κάνει προεκλογική καμπάνια με εθνικιστικό πρόγραμμα που ζητά μια «διαφορετική Ευρώπη» με περισσότερες εξουσίες για τα κράτη μέλη.

Στην συνέντευξή της η Μελόνι προσάπτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «χρησιμοποιεί το κράτος δικαίου ως ιδεολογικό όπλο για να πλήξει όσους δεν βρίσκονται εντός γραμμής»…

Η αρχηγός του μεταφασιστικού κόμματος μάλλον δεν ανησυχεί για τις συστηματικές ανωμαλίες και ατασθαλίες που κυριαρχούν στις διαδικασίες της ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργου στην Ουγγαρία και το «αφύσικο» ποσοστό μοναδικών υποψηφιοτήτων για τις συμβάσεις αυτές και θεωρεί ότι ούτε η Κομισιόν θα έπρεπε να ανησυχεί για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου από το καθεστώς του Βίκτορ Ορμπάν.

Σε άλλη συνέντευξή της χθες η Μελόνι επέκρινε την πολιτική των Βρυξελλών και κατά της Πολωνίας, η οποίας κατηγορείται επίσης για κατάφωρες παραβιάσεις του κράτους δικαίου, «την ώρα που έχει αναλάβει την φροντίδα μεγάλου αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία».

Το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’Italia ηγείται ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξασφαλίζουν το 46% της πρόθεσης ψήφου.

To άρθρο Ιταλία: Πυρά σε Βρυξέλλες από την ακροδεξιά Μελόνι – Τάσσεται στο πλευρό Ουγγαρίας και Πολωνίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα