ΗΠΑ: «Να ερευνηθεί ο ρόλος του ιστοτόπου Parler στην επίθεση του Καπιτωλίου»

21:16 21/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε σήμερα από το FBI να διεξάγει μια διεξοδική έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ιστότοπος Parler στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Το Parler χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής άκρας δεξιάς και θιασώτες

διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Η Κάρολιν Μαλόνεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής, επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Τύπου που περιέγραφαν με λεπτομέρειες τις βίαιες απειλές που διατύπωναν, πριν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, χρήστες σε αυτό τον ιστότοπο ενάντια σε εκλεγμένους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Η Μαλόνεϊ επίσης αναφέρθηκε σε πολυάριθμους χρήστες του Parler που έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για απειλές άσκησης βίας εναντίων εκλεγμένων αξιωματούχων ή για συμμετοχή τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Έπειτα από τα επεισόδια, η Google και η Apple απέκλεισαν τον ιστότοπο Parler από τα ψηφιακά καταστήματά τους μέσω των οποίων μπορεί να κατεβάζει κανείς εφαρμογές, ενώ η Amazon έπαψε να του παρέχει υπηρεσίες web hosting, πρακτικά «κατεβάζοντας» τον από το Διαδίκτυο.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι το Parler επέστρεψε εν μέρει στο διαδίκτυο κυρίως με τη βοήθεια μιας τεχνολογικής εταιρείας, ρωσικής ιδιοκτησίας.

Η πρόεδρος αυτής της Επιτροπής ζήτησε επίσης από το FBI να εξετάσει τις χρηματοδοτήσεις του Parler και τους δεσμούς του με τη Ρωσία.

To άρθρο ΗΠΑ: «Να ερευνηθεί ο ρόλος του ιστοτόπου Parler στην επίθεση του Καπιτωλίου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα