Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση στη Βουλή

08:06 26/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Δικαιωμένα αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την επιλογή τους να κάνουν την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς, όπως λένε, μέσα από την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή αναδείχθηκαν τα θέματα που αφορούν στον πτωχευτικό νόμο και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα και στην υγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας

στην ομιλία του για τον νέο πτωχευτικό επεσήμανε ουσιαστικά την απαξίωση της μεσαίας τάξης λέγοντας ότι «αυτοί θα είναι οι νέοι ευάλωτοι» και επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί με ψήφο Μητσοτάκη και 157 βουλευτών της ΝΔ.

Click4more Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε άβουλος, χωρίς καμία στρατηγική – Παρακολουθείτε απλά τις εξελίξεις»

«Νταλγκάς σας εν μέσω πανδημίας πώς θα πτωχεύουν οι Έλληνες και θα παίρνουν οι τράπεζες την πρώτη κατοικία» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Και φυσικά, το γεγονός ότι θα πτωχεύουν πλέον και φυσικά πρόσωπα συνεπάγεται ότι θα έχουν και ποινικές ευθύνες που συνδέονται με τη «χρεοκοπία». Δηλαδή φυλακή. Το 2015, στο πιο βαθύ σκοτάδι, ψηφίσαμε την αποποινικοποίηση της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο για ποσό μέχρι 100.000€. Και σείς τώρα που βγήκαμε από το τούνελ ετοιμάζεστε να φέρετε ξανά τους πολίτες αντιμέτωπους με ποινές φυλάκισης. Με δυο λόγια ποινικοποιείτε τη φτώχεια».

Αναφερόμενα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα αποτελέσματα της τριήμερης συζήτησης έλεγαν ότι «διαψεύσθηκε η λαθροχειρία της ΝΔ για την πρώτη κατοικία. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας, καθώς υπήρχε πάντα  πλαίσιο προστασίας της. Όσο για τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί πλειστηριασμών, επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σε 4,5 χρόνια όσοι πλειστηριασμοί έχουν γίνει σε 15 μήνες από τη ΝΔ, με τη διαφορά ότι επί ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν αφορούσε πρώτη κατοικία, η οποία πλέον παύει να προστατεύεται. Μέχρι το τέλος του 2020 η ΝΔ έχει προγραμματισμένους 79.000 πλειστηριασμούς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Click4more Βουλή: Στο… κενό η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα – Απορρίφθηκε με 158 ψήφους

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα ότι «η ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας εμφανίστηκε χωρίς ούτε μισό επιχείρημα, ενώ διαρκώς οι βουλευτές της αναιρούσαν μόνοι τους τα λεγόμενά τους με απίστευτες αντιφάσεις: Ισχυρίζονταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας και την ίδια ώρα ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση παρέτεινε 2 φορές το καθεστώς προστασίας ως τον Απρίλιο του 2020. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε καταργήσει, τότε τι ακριβώς παρέτεινε η ΝΔ; Τα ψέματα κατέρρευσαν από τις ίδιες τις αντιφάσεις τους».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδείκνυαν την ουσία του νομοθετήματος, λέγοντας ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργείται οριζόντια για όλους, ακόμη και για τους πιο φτωχούς. Δεν θα υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία, παρά μόνο για τις τράπεζες. Για τους πιο φτωχούς μάλιστα που θα χάνουν το σπίτι τους, αφού θα έχουν πτωχεύσει, θα υποχρεούνται να πληρώνουν ενοίκιο για το σπίτι τους για 12 χρόνια και να πληρώνουν τελικά διπλάσια και τριπλάσια ποσά από το αρχικό δάνειο που είχαν λάβει».

Ερμηνεύοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην μετατρέψει την πρόταση μομφής στον ΥΠΟΙΚ σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έλεγαν  ότι με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε έκθετο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Τέλος δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εθνικιστική θέση την επέκταση των 12 μιλίων. «Επιβεβαιώθηκε πλήρως το έλλειμμα στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, που κλείνει σχεδόν δύο μήνες παραβιάσεων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών και πολλοί βουλευτές της ΝΔ άδειασαν εμφατικά τον υπουργό Επικρατείας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το αναφαίρετο και μονομερές εθνικό δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια αρχικά νοτίως της Κρήτης» ανέφεραν.

To άρθρο Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση στη Βουλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ικανοποίηση, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή,ikanopoiisi, syriza, vouli