Ιανός: Μέτρα προστασίας από τον μεσογειακό κυκλώνα – Τι θα πρέπει να προσέξουμε

18:12 17/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έχει ξεκινήσει την επέλασή του, ωστόσο πέρα από τον κρατικό μηχανισμό και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μια σειρά από μέτρα προκειμένου να προστατευτούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ολοι βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να προστατεύουν από τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύουν τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.

Στην Πάτρα τα παράθυρα έχουν ασφαλιστεί, στα μηχανάκια αρχίζουν να τοποθετούνται λουκέτα κοντά σε επικίνδυνα ρέματα που παραμένουν ακαθάριστα όπως αυτό στην Οβριά και στα μπαλκόνια η προσπάθεια για την προστασία των αντικειμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Την ώρα που οκτώ περιοχές της χώρας έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον μεσογειακό κυκλώνα, ορισμένες βασικές συμβουλές μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες. Απλά βήματα που απαιτούν ψυχραιμία και μπορούν να σώσουν περιουσίες, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Οι γλάστρες που κρέμονται στο μπαλκόνι θα πρέπει να μετακινηθούν, όλα τα σιφόνια να καθαριστούν και οι τέντες να πάρουν τη σωστή θέση για να μην σπάσουν.

Τα παράθυρα πρέπει να ασφαλιστούν και κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων θα πρέπει να αποφύγουμε τις εξόδους στα μπαλκόνια.

Ακόμα και αν στην περιοχή μας δεν έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος, καλό θα είναι να αποφύγουμε την χρήση του ασανσέρ.

Εκτός σπιτιού, θα πρέπει να ψάξουμε το κατάλληλο σημείο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας. Μακριά από δέντρα και σε απόσταση από ρέματα που υπάρχει περίπτωση να φουσκώσουν.

Αν η κακοκαιρία μας βρει μέσα στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να λειτουργήσουμε με καθαρό μυαλό.

Προσοχή χρειάζεται και με τα σκάφη. Ήδη, από το πρωί στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς ετοιμάζονταν τα μπαλόνια των σκαφών.

Σε δύσκολη θέση θα βρεθούν, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, και τα ζώα.

Ψυχραιμία και απλά πράγματα εντός και εκτός σπιτιού, που πρέπει να γίνουν έγκαιρα ώστε οι συνέπειες να μην είναι καταστροφικές.

To άρθρο Ιανός: Μέτρα προστασίας από τον μεσογειακό κυκλώνα – Τι θα πρέπει να προσέξουμε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα