Η Φράιμπουργκ εγκαταλείπει το Twitter και αφήνει αιχμές κατά του Έλον Μασκ
Η Φράιμπουργκ έγινε η τρίτη ομάδα από την Bundesliga που εγκαταλείπει το “X” (πρώην Twitter). Μέσω της ανακοίνωσής της, επιτίθεται στον Έλον Μασκ.
Η Φράιμπουργκ στο… δρόμο των Ζανγκ Πάουλι και Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα της Bundesliga ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το “Χ” (πρώην Twitter) και επιτίθεται στον Έλον Μασκ.
Η Φράιμπουργκ τονίζει ότι πρεσβεύει ως αξίες τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα, σε αντίθεση με ό,τι επικρατεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά μετά την απόκτησή της από τον Έλον Μασκ, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη δημοσίευση περιεχομένου με “πλημμύρα μίσους, ταραχής και θεωριών συνωμοσίας”.
Η Φράιμπουργκ καλεί τους φιλάθλους της να την ακολουθήσουν στο Bluesky, μια πλατφόρμα αντίστοιχης μορφής με το Twitter.
H ανακοίνωση της Φράιμπουργκ:
“Ο αθλητικός σύλλογος σταματά τις δραστηριότητές του στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, με άμεση ισχύ. Αξίες όπως η διαφορετικότητα και η ανεκτικότητα, που πρεσβεύει ο σύλλογος στο καταστατικό του, καταπατούνται σε αυτή την πλατφόρμα.
Η ταχεία ριζοσπαστικοποίηση της πλατφόρμας είναι αισθητή σε μια πλημμύρα μίσους, ταραχής και θεωριών συνωμοσίας. Ρυθμίσεις και κυρώσεις δεν υφίστανται πλέον σχεδόν καθόλου. Αντίθετα: ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανέλαβε το Twitter πριν από δύο χρόνια, είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη δημοσίευση και τη διανομή μεγάλου μέρους αυτού του περιεχομένου.
Έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου ο αθλητικός σύλλογος δεν θέλει πλέον απλώς να “συνεχίσει όπως πριν”. Το να αντισταθούμε στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις είναι μέρος της αυτοεικόνας μας. Η παραμονή στην πλατφόρμα δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί υπό το φως της τρέχουσας εξέλιξης του X.
Η Φράιμπουργκ θα κάνει λοιπόν τα πρώτα της βήματα στην πλατφόρμα Bluesky. Καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται – ειδικά τη ζωντανή κοινότητα SC που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια στο Twitter και την οποία δεν θα ενημερώνουμε πλέον στο X – να ακολουθήσει το SC Freiburg στο Bluesky για καθημερινό περιεχόμενο.
Το πώς γίνεται αποδεκτή η παρουσία μας σε αυτή τη νέα πλατφόρμα για εμάς θα πρέπει να παρατηρηθεί και να αξιολογηθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”.
To άρθρο Η Φράιμπουργκ εγκαταλείπει το Twitter και αφήνει αιχμές κατά του Έλον Μασκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα στον «αέρα»: «Βόθρος! Και στον θάνατο βρήκατε να χτυπήσετε τη Βέφα Αλεξιάδου;»
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Στο Γηροκομείο Αθηνών η αγαπημένη ηθοποιός
- Μια 61χρονη γέννησε στη Βόρεια Μακεδονία – Είχε υποβληθεί 10 φορές σε εξωσωματική
- Φεύγει και ο Σαρακιώτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ανακοίνωσε στον Φάμελλο
- Τραμπ: Θανατική ποινή για φαιντανύλη, δασμοί και απειλές σε Κίνα, Μεξικό και Καναδά
- Survivor spoiler 26/11: Αντίστροφη μέτρηση για την τελική 10άδα - Ποια ομάδα κερδίζει την ασυλία και ποιος αποχωρεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Ρούτε αποδεικνύουν ότι ο Μητσοτάκης παραμένει θιασώτης του δόγματος του «δεδομένου σύμμαχου»
- Πατέρας Αντώνιος: Εισαγγελική έφεση στην απόφαση που τον αθώωσε από κατηγορίες για κακοποιήσεις παιδιών
- Φάμελλος: Ο Σαρακιώτης, ο Πολάκης και η συγκράτηση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ
- Μαμαλάκης για Βέφα: «Πριν μήνες δεν πήγε κανένας στο βιβλίο της»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Γιώργος Λιάγκας: «Και στον θάνατο βρήκατε να χτυπήσετε τη Βέφα Αλεξιάδου;»
- Οι ΥΠΕΞ της G7 καταδίκασαν την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Oreshnik – «Απερίσκεπτη η συμπεριφορά της Ρωσίας»
- Έφεση της εισαγγελέα για την απαλλαγή του πατέρα Αντώνιου στην πρώτη δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
- Nexi Greece: Σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην χώρα – Η συμβολή των τραπεζών
- Μπακογιάννης σε Δούκα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Τι θα κάνετε με τη χρηματοδότησή τους;»
- Ολυμπιακός: Στο νοσοκομείο ο Ράιτ με λοίμωξη του αναπνευστικού – Εκτός προπόνησης ο Φουρνιέ
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κω – Νότια του νησιού το επίκεντρο
- Κάτια Δανδουλάκη: «Έχω το σύνδρομο της μαθήτριας, κοιμάμαι ακόμη με αρκουδάκια»
- H Alfa Romeo 33 Stradale έπιασε 333 χλμ./ ώρα στην πιο γρήγορη πίστα του κόσμου
- Κώστας Νεμπής: Το όραμα, οι δεσμεύσεις και η στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ έως το 2030
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Φράιμπουργκ εγκαταλείπει το Twitter και αφήνει αιχμές κατά του Έλον Μασκ
- Έφεση της εισαγγελέα για την απαλλαγή του πατέρα Αντώνιου στην πρώτη δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
- Η Φράιμπουργκ εγκαταλείπει το Twitter και αφήνει αιχμές κατά του Ίλον Μασκ
- ΤτΕ: Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
- Πιάστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» μέλος εγκληματικής οργάνωσης με 8 κιλά σοκολάτα κάνναβης και σχεδόν 5.000 χάπια «έκσταση»
- Πιάστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» μέλος εγκληματικής οργάνωσης με 8 κιλά σοκολάτα κάνναβης και 5.000 χάπια «έκσταση»
- Ήρθε η ώρα! Την Πέμπτη φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η έκθεση για τον «ασφυκτικό θάνατο» του μωρού της Κατερίνας και τα σημάδια στο προσωπάκι του που προβληματίζουν
- Όμιλος Fourlis: Αυξήθηκαν κατά 4,6% οι ενοποιημένες πωλήσεις στο 9μηνο του 2024
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει θιασώτης του δόγματος του “δεδομένου συμμάχου”
- Σε ρυθμούς Χριστουγέννων το Ηράκλειο- Μεγάλη γιορτή με τους ONIRAMA και με αθόρυβα πυροτεχνήματα για τη φωταγώγηση του δέντρου
- Διάτρητο το δίχτυ προστασίας των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ
- Στο νοσοκομείο ο Ράιτ με λοίμωξη του αναπνευστικού
- Κιβωτός του Κόσμου: Έφεση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του πατέρα Αντώνιου στην πρώτη δίκη
- Ισραήλ: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο -Διάγγελμα Νετανιάχου στις 8
- FOURLIS: Ισχυρή άνοδος στα μεγέθη - οι προοπτικές για το 2024
- Ε.Ε: «Πράσινο φως» για προϋπολογισμό και Μεσοπρόθεσμο - Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025-2028 της Ελλάδας