Η Ελλάδα δίνει ιστορική «μάχη» με την Ιταλία για μια θέση στον... παγκόσμιο τελικό του πόλο

10:03 1/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Η πιο μεγάλη ώρα… μέχρι την επόμενη για την Εθνική πόλο των ανδρών! Η “γαλανόλευκη” αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία (17:00 / ΕΡΤ2) ψάχνοντας την -πρώτη της- πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Περίπου 11 μήνες μετά τη θριαμβευτική πορεία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και την κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού

μεταλλίου, η εθνική πόλο των ανδρών βρίσκεται ενώπιον μίας νέας τεράστιας πρόκλησης!

Μετά από τέσσερις χαμένους ημιτελικούς στο παρελθόν, η «γαλανόλευκη» θα επιδιώξει να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας την Ιταλία, στο εμβληματικό κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης.

Μία νίκη, θα εξασφαλίσει στην ελληνική ομάδα το τρίτο της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά τα χάλκινα του 2005 και του 2015, και θα τη φέρει ένα βήμα μακριά από την κορυφή του κόσμου.

Ο τραυματισμός του Μάνου Ζερδεβά ήταν μία απροσδόκητη «αναποδιά» για την εθνική, αλλά ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος θα προσπαθήσει να καλύψει επάξια αυτό το σημαντικό κενό.

Για να φτάσει βέβαια στην κορυφή η εθνική, θα χρειαστεί πρώτα να «εκθρονίσει» την κάτοχο του τίτλου Ιταλία στον ημιτελικό. Αν και αλλαγμένη κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2019, η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια απέδειξε για άλλη μία φορά το πόσο αξιόμαχη είναι, «λυγίζοντας» με 11-10 τους οικοδεσπότες Ούγγρους στον προημιτελικό.

Συνολικά, σε 132 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, η «γαλανόλευκη» έχει μόλις 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και 94 ήττες. Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες παρουσίες της στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (όπου μετράει ισάριθμες ήττες), η εθνική βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ουγγαρία, όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όμως οι Ιταλοί «χάλασαν» το σενάριο επανάληψης ενός τέτοιου ημιτελικού, νικώντας τους Μαγυάρους.

Ο τίτλος που κατέκτησε το 2019 στη Νότια Κορέα ήταν ο τέταρτος συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα για την Ιταλία (1978, 1994 και 2011 οι προηγούμενοι), που έχει επίσης δύο ασημένια μετάλλια κι ένα χάλκινο.

Περίοπτη θέση στο παλμαρέ των «σετεμπέλο» κατέχουν τα τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1948, 1960, 1992), ενώ η συλλογή τους εμπλουτίζεται από δύο ασημένια και τρία χάλκινα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης θα φέρει αντιμέτωπες την Ισπανία και την Κροατία, όπως και το 2019 στη Γκουανγκζού, όπου οι Ιβηρες είχαν επικρατήσει με 6-5.

Ο αγώνας αυτός θα αρχίσει στις 20:30, καθώς οι Ούγγροι κράτησαν το βραδινό (22:00) ματς για την εθνική τους ομάδα, παρότι πρόκειται για αγώνα κατάταξης.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Η Ελλάδα δίνει ιστορική «μάχη» με την Ιταλία για μια θέση στον... παγκόσμιο τελικό του πόλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα