Golden Visa: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για μετανάστευση από τους πολίτες των ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ
Η Ευρώπη θα μπορούσε σύντομα να υποδεχθεί ένα κύμα εύπορων Αμερικανών, καθώς αντιμετωπίζουν ως αρνητική την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό. Tο ενδιαφέρον για τη λεγόμενη Golden Visa έχει αυξηθεί κατακόρυφα μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ μετά τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.
Σημειώνεται ότι, η Golden Visa επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν ουσιαστικά την ξένη υπηκοότητα ή διαμονή μέσω σημαντικών επενδύσεων, μεταξύ άλλων σε ακίνητα, κρατικά ομόλογα ή νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Henley & Partners δήλωσε ότι οι έρευνες υπηκόους των ΗΠΑ μέσω της ιστοσελίδας της αυξήθηκαν σχεδόν κατά 400% την εβδομάδα των εκλογών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, πολλοί από τους πολίτες δεν σκοπεύουν να μετακομίσουν μόνιμα. «Οι περισσότεροι Αμερικανοί εστιάζουν στο να έχουν την επιλογή», δήλωσε ο Dominic Volek, επικεφαλής πελατών της Henley & Partners.
Η Arton Capital, μια άλλη συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων για τη μετανάστευση, δήλωσε ότι έλαβε πολύ περισσότερες από 100 σχετικά ερωτήματα την επομένη της νίκης του Τραμπ, πέντε φορές περισσότερο από τον τυπικό ημερήσιο μέσο όρο.
Επιλογές για εύπορους ΑμερικανούςΔιαχρονικά, προγράμματα όπως η χρυσή βίζα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον από οικονομικές ελίτ χωρών που θεωρούνται αναδυόμενες όπως η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες και η Ινδία. Μερικές από αυτές τις χώρες αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα πολιτικής και οικονομικής αστάθειας και έτσι οι πλούσιοι επιδιώκουν να αποφύγουν τις καταστάσεις αυτές, μέσω της μετακόμισης σε άλλη χώρα. Ένα άλλο κίνητρο αποτελεί η επιθυμία της άμεσης απόκτησης ενός δεύτερου διαβατηρίου που εξασφαλίζει πολλές επιλογές ταξιδιών χωρίς βίζα.
Μέχρι την πανδημία, οι Αμερικανοί πολίτες δεν αποτελούσαν σημαντικό μερίδιο στην αγορά της χρυσής βίζας. Η ζήτηση, ωστόσο, σταδιακά έχει παρουσιάσει αύξηση με τον πολιτικό διχασμό και την κοινωνική ένταση στις Ηνωμένες Πολιτείες να συντηρούν το ενδιαφέρον, σύμφωνα με έκθεση της Henley & Partners που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος.
Από το 2020, οι υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων στην εταιρεία για προγράμματα επενδυτικής μετανάστευσης. Η έρευνα για χρυσές βίζες από Αμερικανούς έχει αυξηθεί κατά 33% μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τα προγράμματα στην Ευρώπη να είναι τα πιο περιζήτητα.
Τι γίνεται με τους φτωχότερους πολίτες;Το κόστος της χρυσής βίζας είναι βέβαια απρόσιτο για τους περισσότερους Αμερικανούς. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συζητιούνται, όλο και πιο συχνά, εναλλακτικοί τρόποι μετακόμισης στο εξωτερικό.
Ενδεικτικά, ένα βίντεο στο YouTube με τίτλο «Χώρες για Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τις ΗΠΑ», το οποίο αναρτήθηκε πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες έχει περισσότερες από μισό εκατομμύριο προβολές και 4.000 σχόλια, μεταξύ των οποίων και από Αμερικανούς που λένε ότι διερευνούν επιλογές για να μετακομίσουν άμεσα στο εξωτερικό.
Στο Reddit, μια ανάρτηση με τίτλο «Μετανάστευση μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών» έχει λάβει 1.300 σχόλια σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Σε μια ΛΟΑΤΚΙ ομάδα του Reddit, ένας χρήστης έγραψε λίγο πριν από τις εκλογές ότι αυτός και ο σύζυγός του αισθάνονται πως «η αποχώρηση από τις ΗΠΑ μπορεί να είναι απαραίτητη αν ο Τραμπ τελικά κερδίσει». Η Φλάνερι Φόστερ, μια Αμερικανίδα που ζει στην Ισπανία και βοηθάει άλλους Αμερικανούς να ταξιδέψουν, να εργαστούν ή να σπουδάσουν στο εξωτερικό, έχει ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες το τελευταίο διάστημα.
Προσφορές για δυσαρεστημένους ψηφοφόρουςΣτον απόηχο της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ήδη ορισμένες εταιρείες στην Ευρώπη επιδιώκουν να επωφεληθούν οικονομικά από Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Μια εταιρεία κρουαζιέρας δίνει στους Αμερικανούς την επιλογή να ταξιδέψουν για έως και τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η εταιρεία Villa Vie Residences ανακοίνωσε νωρίτερα τον Νοέμβριο ότι εγκαινιάζει ένα ειδικό πακέτο που θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν με το πλοίο της για τα επόμενα χρόνια, επιβιβαζόμενοι από οποιοδήποτε λιμάνι περάσει η κρουαζιέρα.
Το πλοίο αναμένεται να βρεθεί σε 425 λιμάνια και 140 χώρες ενώ θα κοστίζει λιγότερο από 40.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η προσφορά χωρίζεται σε πακέτα ενός, δύο, τριών και τεσσάρων ετών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει στάσεις στην Καραϊβική, τη Νότια Αμερική και ένα ταξίδι στην Ανταρκτική.
Στο μεταξύ, σε ένα χωριό της Σαρδηνίας, όπου πωλούνται εδώ και καιρό σπίτια για μόλις ένα ευρώ, οι Αμερικανοί φαίνεται πως είναι ευπρόσδεκτοι. Όπως σε πολλά άλλα μέρη στην επαρχία της Ιταλίας, το χωριό Ολολάι προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει ξένους να μετακομίσουν για να αναζωογονήσουν την οικονομία της περιοχής. Τώρα, μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, το χωριό απευθύνεται σε επίδοξους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη χώρα καλώντας τους να αρπάξουν την ευκαιρία και να αγοράσουν ένα σπίτι στη Σαρδηνία.
«Ανησυχείς για την παγκόσμια πολιτική κατάσταση; Ψάχνεις έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, εξασφαλίζοντας παράλληλα νέες ευκαιρίες; Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις την ευρωπαϊκή σου απόδραση στον εκπληκτικό παράδεισο της Σαρδηνίας», αναφέρεται στον ιστότοπο.
To άρθρο Golden Visa: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για μετανάστευση από τους πολίτες των ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανείπωτη τραγωδία για τον Αϊζάια Τόμας
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Σύλληψη 49χρονου για την αποθήκη «οπλοστάσιο» – Φέρεται να είναι ο ενοικιαστής
- Αμαλιάδα: Ποινική δίωξη στην 24χρονη που αναμειγνύεται στην υπόθεση με τους θανάτους μωρών
- Διάγγελμα Πούτιν: Δικαίωμα να χτυπάμε κράτη που χρησιμοποιεί όπλα τους η Ουκρανία
- Νέα θεωρία για τους εξωγήινους μπορεί να αποκαλύπτει με σκοτεινό τρόπο γιατί δεν έχουμε βρει ζωή εκτός Γης
- Νένα Μεντή: "Βιοποριζόμουν από τα χαρτιά - Έπαιζα δύο 24ωρα σερί"
- Σάκης Αρναούτογλου: Νωρίτερα φέτος ο καιρός Χριστουγέννων - Έρχονται χιόνια στο καμπαναριό
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη εις βάρος της - Θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ
- Ο Πούτιν επιβεβαιώνει: Χτυπήσαμε την Ουκρανία με νέο υπερηχητικό πύραυλο – Συμμετρική απάντηση σε περίπτωση κλιμάκωσης
- ΑΑΔΕ: Οι 4 νέες «παγίδες» για φοροφυγάδες - Ποιοι πρέπει να ανησυχούν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
- Το μεσημέρι της Παρασκευής θα δικαστεί στο αυτόφωρο η Ειρήνη Μουρτζούκου - Θα περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια
- Ολυμπιακός: Η Σάρλοτ δεν θα πληρώσει τη οψιόν για τον Πεπ Μπιέλ
- Μεγάλη φωτιά κοντά στα Στύρα Ευβοίας - Συναγερμός στην πυροσβεστική
- «Η συμμορία της συμφοράς» έκανε την πιο ανατρεπτική πρεμιέρα
- Golden Visa: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για μετανάστευση από τους πολίτες των ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ
- «Wicked»: Προειδοποίηση στους θεατές που θα παρακολουθήσουν την ταινία με την Αριάνα Γκράντε και τη Σίνθια Ερίβο
- Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο την Παρασκευή - Στους 23 βαθμούς οι θερμοκρασία
- Θεσμική εκτροπή σαν την αποστασία του 1965 λένε οι «87» για τις ανεξαρτητοποιήσεις Τζάκρη - Πούλου
- Μάκης Αγγελόπουλος: «Έβλεπα με συμπάθεια τους διαιτητές μέχρι το περασμένο Σάββατο»
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Golden Visa: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για μετανάστευση από τους πολίτες των ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ
- Ολυμπιακός: Η Σάρλοτ δεν θα πληρώσει τη οψιόν για τον Πεπ Μπιέλ
- Βαγγέλης Κωνσταντινίδης: «Από όταν καταργήθηκε ο ελληνικός τελικός, είδαμε παράξενα πράγματα στην Eurovision»
- Κάμερες κατέγραψαν γυναίκα να ψωνίζει παπούτσια στη Λαμία και να «βουτάει» ένα φόρεμα και ένα κόσμημα
- Ο Εργκίν Αταμάν πήγε στο Αναντολού Εφές – Παρί και αποθεώθηκε από τους οπαδούς
- ΕΤΕπ: Ενίσχυση της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση για στρατηγικές επενδύσεις στην χώρα
- «Η συμμορία της συμφοράς» έκανε την πιο ανατρεπτική πρεμιέρα
- Μεγάλη φωτιά κοντά στα Στύρα Ευβοίας - Συναγερμός στην πυροσβεστική
- Παναθηναϊκός: Μαξίμοβιτς και Ουναΐ επέστρεψαν στις προπονήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιατί η Τζένιφερ Γκάρνερ δεν θέλει να έχει επαφές με τη Λόπεζ μετά τον χωρισμό της με τον Μπεν Άφλεκ
- Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,94%, στα 86,84 εκατ. ευρώ ο τζίρος
- Διπλωματικές πηγές για Φιντάν: Ανύπαρκτη η «τουρκική μειονότητα» που επικαλείστε στη Θράκη
- Κρήτη: Περισσότεροι από 400 πυροβολισμοί σε γλέντι γάμου
- Γλυφάδα: Επίθεση πατέρα σε ανήλικη - «Σου είπα μην πλησιάζεις το παιδί μου»
- Λευκή Νύχτα με άρωμα Χριστουγέννων - Σε ποια περιοχή στη Θεσσαλονίκη
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Συναγερμός στην πυροσβεστική
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Φιλόλογος που εργαζόταν σε φροντιστήριο ο 49χρονος που συνελήφθη
- Φωτιά τώρα στις Σέρρες: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
- Πώς κάποιοι νικούν τον υπερ-επιθετικό καρκίνο