Γλυκά Νερά – Το ψυχογράφημα του Μπάμπη: Όσα έκανε δείχνουν μια αδίστακτη προσωπικότητα

13:32 18/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά με τον σύζυγό της να «σπάει» και να ομολογεί πως την σκότωσε. Οι ειδικοί, που αναλύουν στο newit.gr τη ψυχοσύνθεση του 32χρονου πιλότου, βλέπουν οι ειδικοί μια αδίστακτη προσωπικότητα, πίσω από το αγγελικό πρόσωπο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Όπως αναφέρει η κλινική και δικαστική ψυχολόγος, Τέσσα Χριστοδούλου, ο 32χρονος πιλότος σε καμία περίπτωση φάνηκε να βίωσε καμία στρεσογόνο κατάσταση γύρω από τα όσα έγιναν και ακούστηκαν για την στυγερή δολοφονία στα

Γλυκά Νερά. «Από την πρώτη του δήλωση, φαίνεται στο πάρα πολύ ρηχό επίπεδο συναισθημάτων. Τα συναισθήματα που εξέφραζε δεν ταίριαζαν με όλο αυτό που δήλωνε πως βίωσε. Παρακαλούσε να βρεθούν οι δράστες, υπέδειξε πως αυτό ήταν μια τραυματική εμπειρία και ενώ αυτό θα έπρεπε να αποτυπώνεται στο συναίσθημα, τελικά οι εκφράσεις του δεν είχαν καμία σχέση με στρεσογόνο κατάσταση» λέει η κ. Τέσσα Χριστοδούλου.

Στην συνέχεια αναφέρεται στη σκηνοθετημένη ληστεία μετά φόνου, τονίζοντας ότι ένας κακοποιός το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να απεγκλωβιστεί γρήγορα από τον τόπο του εγκλήματος. «Ήταν αποστασιοποιημένος. Φαινόταν σαν να μην τα έχει βιώσει όλα αυτά. Ήταν σαν να τα είδε σε ταινία. Πιθανότατα να εμπνεύστηκε από μια παρόμοια ιστορία που είχε αφηγηθεί ο εκπαιδευτής του. Οι περιγραφές του δεν άντεχαν στην κοινή λογική. Ένας ληστής δεν μπορεί να σκηνοθετήσει μία σκηνή. Θέλει να απεγκλωβιστεί γρήγορα. Ένας ληστής κάνει άνω κάτω τον χώρο για να βρεί χρήματα και κοσμήματα αλλά εκεί ήταν όλα τακτοποιημένα. Όλα αυτά που έκανε ο 32χρονος ήταν μέρος της προσωπικότητας του και σκηνοθεσίας».

Συμπληρώνοντας τις επιστημονικές της εξηγήσεις η κ. Τέσσα Χριστόδούλου, τονίζει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε την πράξη ενώ βρίσκονται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. Όλα αυτά που έκανε δείχνουν ότι είναι αδίστακτος. Μπροστά στο να πείσει και να σώσει τον εαυτό μου δεν σταματάει σε τίποτα με την παρορμητική συμπεριφορά του και τον εγωκεντρισμό του. Το να χρησιμοποιεί και το σκυλί ως σκηνοθεσία για να πείσει, δείχνει έναν ιδιαίτερο κακοποιητικό και ναρκισσιστικό άνθρωπο» λέει η κ. Τέσσα Χριστοδούλου και καταλήγοντας τονίζε: «Ακόμα και το να βάλει το μωρό πάνω στη μητέρα του δείχνει έντονα ψυχοπαθητικά στοιχεία. Το σενάριο που έκανε δείχνει έναν άνθρωπο που κοιτάει μόνο τον εαυτό του και δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Ο τρόπoς που χρησιμοποιεί το μωρό δείχνει πως ακόμα και αυτό είναι προέκταση του».

Η Τέσσα Χριστοδούλου είναι κλινική και δικαστική ψυχολόγος, 

Άγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Γλυκά Νερά – Το ψυχογράφημα του Μπάμπη: Όσα έκανε δείχνουν μια αδίστακτη προσωπικότητα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλυκά Νερά –, Μπάμπη, Όσα,glyka nera –, babi, osa