Γιατί ο Τσίπρας πρότεινε 6μηνη συνεργασία και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

07:14 9/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Απάντηση από την κυβέρνηση για την πρόταση του να υπάρξει σχέδιο συνεργασίας  εξάμηνης διάρκειας όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη στήριξη του ΕΣΥ και συμφωνία σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους

με υπευθυνότητα». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «σε αντίθετη περίπτωση όμως, αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να συμπεριφέρεται με εγκληματική ανευθυνότητα, ταξική ιδιοτέλεια και αλαζονεία, τότε επιβεβαιώνει ότι η απόφαση που έχει πάρει είναι να μην διστάσει να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και μόνο του ενδιαφέρον είναι να επιβιώσει πολιτικά μέσω μιας γιγαντιαίας εκστρατείας επικοινωνιακής εξαπάτησης.

Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο θα είμαστε απέναντι, αλλά θα γίνουμε οι πρωτεργάτες της κοινωνικής αντίστασης, η μαγιά της κοινωνικής δυναμικής για να τον εμποδίσουμε.

Click4more Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα»

Και αυτή η στάση δεν θα είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, αλλά το μοναδικό ηθικό και κοινωνικό μας χρέος απέναντι σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην πρόταση δείχνει δύο πράγματα. Ή ότι το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα χειροτερέψουν και εκεί μπορεί η πρόταση να πάρει σάρκα και οστά ή ότι δεν θέλει ούτε καν να την συζητήσει αναβαθμίζοντας επικοινωνιακά την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση συνεργασίας συνοδεύεται από τρείς προϋποθέσεις με κοινωνικό περιεχόμενο.

– Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα και συνταγογράφιση μαζικών τεστ.

– Ακύρωση του πτωχευτικού νόμου-, διότι, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορείς εν μέσω πανδημίας να πετάς τον κόσμο στο δρόμο».

– Και άμεση απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση.

Γιατί πρότεινε… συνεργασία ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε αυτή την κίνηση όταν ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός  πριν από λίγες μέρες τους ενημέρωσε ότι από τις συζητήσεις που είχε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους λοιμωξιολόγους, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ βρίσκονταν σε οριακή κατάσταση ενώ στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι  εκτός ελέγχου.

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να δείξει ότι τέτοιες ώρες τα κόμματα δεν θα πρέπει να κινούνται με την λογική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά αντίθετα θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα σύμπνοιας και συμπόρευσης ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι  ενωμένες για το κοινό καλό.

Γι’ αυτό άλλωστε στα στελέχη της Κουμουνδούρου έκανε χείριστη  εντύπωση η ανάρτηση του επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ρωμανού ο οποίος συνέκρινε τις ανθρώπινες απώλειες με τις δημοσκοπήσεις. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μάλιστα έκανε το γεγονός ότι η ΝΔ δεν τοποθετήθηκε επάνω στην ανάρτηση του στελέχους της γεγονός που όπως λένε σημαίνει πώς η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τις υιοθετεί.

To άρθρο Γιατί ο Τσίπρας πρότεινε 6μηνη συνεργασία και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα