Γιατί άργησε 75 λεπτά το ασθενοφόρο να παραλάβει την τουρίστρια που ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο στην Ουρανούπολη

16:08 8/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα κενά του συστήματος Υγείας αποδεικνύει η τραγωδία στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με μια τουρίστρια από τη Ρουμανία να αφήνει την τελευταία της πνοή σε πεζοδρόμιο, καθώς το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από τη Σιθωνία. 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7.6.2023) μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε να την παραλάβει.

Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική. Περίπου

στις 2 το μεσημέρι οι τουρίστες έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που ήταν η 63χρονη.

Στο μεταξύ, η γυναίκα υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

«Δεν υπάρχει Τομέας ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι περιοχές της Ελλάδας στις οποίες δεν υπάρχει Τομέας ΕΚΑΒ, είναι πάρα πολλές. Το ίδιο ισχύει και στην Ουρανούπολη.
Έτσι οι περίοικοι έκαναν κλήση στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το οποίο με τη σειρά του διαβίβασε άμεσα το σήμα στον κοντινότερο Τομέα ΕΚΑΒ, που βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο, στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Το ασθενοφόρο ήταν φυσικό να καθυστερήσει 75 λεπτά να φτάσει στο σημείο, καθώς η απόσταση είναι μακρινή.
Οι ευθύνες της Πολιτείας και σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλες, καθώς θα έπρεπε να υπάρχουν ασθενοφόρα σε όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, με αρμοδιότητα και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σε λίγες μέρες

Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο τραγικό περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Την Κυριακή (4.6.2023) μια 63χρονη γυναίκα στην Κω λιποθύμησε. Οι συγγενείς της κάλεσαν ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο σημείο του νησιού για άλλο περιστατικό και δεν μπορούσε να παραλάβει την 63χρονη και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά επιστρατεύτηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα προς το νοσοκομείο, αλλά η 63χρονη έχασε τη ζωή της.

Την Τρίτη (6.6.2023) μια νεαρή γυναίκα μόλις 19 ετών, καθώς και το παιδί που κυοφορούσε, έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Μάκρη γιατί – όπως κατήγγειλαν συγγενείς της – το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: Iatropedia.gr

To άρθρο Γιατί άργησε 75 λεπτά το ασθενοφόρο να παραλάβει την τουρίστρια που ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο στην Ουρανούπολη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα