“Για ποιους θα παίξω στο θέατρο; Για τους διασωληνωμένους ή για τους νεκρούς;” Το ξέσπασμα της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη

17:26 1/11/2020 - Πηγή: NewsIt

“Μπορεί να υπάρξει πολιτισμός, αν δεν υπάρχει υγεία;;; Για ποιους θα παίξω στο θέατρο εγώ η ταπεινή ηθοποιός;;; Για τους διασωληνωμένους ή για τους νεκρούς;;; Κι εγώ πώς θα παίξω, αν δεν είμαι ζωντανή;;; Πώς θα παίξω, αν δεν είμαι ”τέρας” υγείας, ψυχικής, σωματικής φωνητικής υγείας;;;”

Με αυτά τα λόγια, η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη, σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στον Πολιτισμό, την εποχή της πανδημίας…

Και συνεχίζει:

“Για ποιους θα είναι ανοιχτά τα θέατρα;;; Για τους ασθενείς με ρόγχο, ή για τους νεκρούς;;;

Ποιος θα πληρώσει εισιτήριο για να κολλήσει κορωνο’ι’ό;;; Πόσο αφελείς θεωρούμε τους θεατές μας;;; Πού είναι η υπευθυνότητα ημών των ”ποιούντων ήθος”;;; Και τελικά ποια η φιλοδοξία μας;;; Να κολλήσει ένας ή πολλοί μετά την έξοδο τους για το θέατρο;;; Μέσα στο θέατρο, στο λεωφορείο, στο μετρό, στο ταξί;;; Δεν μπορεί ο ναρκισσισμός, ο εγωισμός, η φιλοδοξία του ηθοποιού να είναι πιο πάνω από την υγεία του θεατή του. Ο πολιτισμός δεν κινδυνεύει, αν μείνουμε για λίγο ήσυχοι. Δεν φυλακίζεται, δεν χάνει τη φωνή του, αν για λίγο καιρό μελετήσουμε, συγκεντρωθούμε, συλλογιστούμε. Ίσα ίσα χρειάζεται αυτή η παύση. Όπως είναι σημαντικές οι παύσεις στο λόγο κάθε ρόλου μας. Για να εισβάλλουμε μετά με δύναμη στην όραση, στην ακοή, στη συνείδηση του θεατή- ακροατή μας. Αυτό διδάσκουν οι μεγάλοι δάσκαλοι. Τις παύσεις. Όχι για πάντα…Για όσο χρειάζεται να εξασφαλίσουμε τη ζωή και την υγεία του κοινού και των ηθοποιών”.

Και η ηθοποιός καταλήγει: “Βεβαιότατα ”ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΔΑΝΕΙΟ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΝΔΥΣΗ, ΥΠΟΔΗΣΗ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ. ΨΩΜΙ. ΨΩΜΙ.” Για τον ίδιο και την οικογένεια του. Γονείς, συζύγους, παιδιά. Ο ηθοποιός πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το δικαίωμα και το επίμονο αίτημα προς όποια Κυβέρνηση με ή χωρίς κορωνο’ι’ό. Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζω πως έχετε καλούς συμβούλους, άξιους συναδέλφους μου. Με απαλή λοιπόν, την κατά τα άλλα βροντώδη φωνή μου σας λέω, σας παρακαλώ, απαιτώ μηνιαίο επίδομα ”αξιοπρεπούς” ζωής για όλους τούς ηθοποιούς, μέχρι να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και τους σπουδαίους μας επιστήμονες για ”κλειστά θέατρα”. Αλλά απαιτώ το δικαίωμα των ηθοποιών για αξιοπρεπή ζωή. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι και πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. ΜΕ ΥΓΕΙΑ. Μελίνα Μποτέλλη Ηθοποιός – Μουσική ερμηνεύτρια.

To άρθρο “Για ποιους θα παίξω στο θέατρο; Για τους διασωληνωμένους ή για τους νεκρούς;” Το ξέσπασμα της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα