Γερμανία: Πιθανά βήματα χαλάρωσης των μέτρων στον αθλητισμό

17:42 3/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο αθλητισμός στην Γερμανία μπορεί να ελπίζει σε πιθανή περαιτέρω χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το θέμα της χαλάρωσης των περιορισμών για άθληση σε περιοχές της χώρας στις οποίες η συχνότητα των κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους είναι σταθερά κάτω από τα 100 βρίσκεται υπό συζήτηση στις σημερινές διαβουλεύσεις της καγκελαρίου Μέρκελ με τα κρατίδια, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να

υπάρξει, για παράδειγμα, η δυνατότητα της ατομικής άθλησης ή της άθλησης ανά δύο άτομα σε εξωτερικό χώρο και η δυνατότητα ομαδικού υπαίθριου αθλητισμού έως και δέκα παιδιών μέχρι 14 ετών».

Το σχέδιο στην Γερμανία

Αυτό προκύπτει από ένα επικαιροποιημένο προσχέδιο το οποίο έχει τεθεί προς συζήτηση στις σημερινές συνομιλίες μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελάριου Μέρκελ, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του dpa. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το έγγραφο εστάλη μεν από την καγκελαρία, αλλά τα κρατίδια δεν είχαν ακόμη συμφωνήσει πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

Μέχρι τώρα, ευρύτερα μέτρα χαλάρωσης για τον αθλητισμό είχαν τεθεί επί τάπητος μόνο για περιοχές στις οποίες η επταήμερη συχνότητα των κρουσμάτων είναι κάτω από 35. Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό -και με αυτά τα κρούσματα- θα επιτρέπονται τα αθλήματα σε μικρές ομάδες έως και δέκα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους. Εάν η συχνότητα κρουσμάτων δεν επιδεινωθεί σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο για 14 ημέρες, στο επόμενο βήμα χαλάρωσης θα είναι να γίνει δυνατή η άθληση χωρίς σωματική επαφή και σε εσωτερικούς χώρους και για αθλήματα με σωματική επαφή μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία εξέφρασε την Τρίτη σε ανοιχτή επιστολή της προς την καγκελάριο Μέρκελ (CDU) την επιθυμία δοθεί μια προοπτική και για τον αθλητισμό που βασίζεται σε συλλόγους. «Είναι πλέον καιρός για αυτό», αναφέρεται στην επιστολή.

Την περασμένη Δευτέρα, και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απηύθυνε ανάλογη επιστολή προς την καγκελαρία και τους ομοσπονδιακούς υπουργούς.

Πηγή: dpa.

To άρθρο Γερμανία: Πιθανά βήματα χαλάρωσης των μέτρων στον αθλητισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα