Γερμανία: Ενοχλημένη η Καγκελαρία για… xριστουγεννιάτικα μέτρα για τον κορονοϊό

17:27 24/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Μετά τη συμφωνία των περισσοτέρων ομοσπονδιακών κρατιδίων για μια κοινή γραμμή ως προς τους κανόνες αντιμετώπισης του κορονοϊού στην περίοδο των γιορτών, η καγκελαρία εξέφρασε τον σκεπτικισμό της σχετικά με ορισμένα σημεία.

Συγκεκριμένα, “οι προγραμματισμένοι περιορισμοί επαφών δεν είναι αρκετά αυστηροί για την καγκελαρία”, αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider», επικαλούμενο κύκλους των συμμετασχόντων κρατιδίων.

Τα περισσότερα (κρατίδια) έχουν μεν συμφωνήσει ότι από την 1η Δεκεμβρίου ότι θα μπορεί να συναντηθεί ιδιωτικά κάποιος μόνο με μια οικογένεια και ότι

συνολικά δεν θα ξεπερνούν τα πέντε άτομα άνω των 14 ετών, αλλά από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου συμφώνησαν να γίνει μια εξαίρεση: κατά το διάστημα αυτό θα επιτρέπονται συναντήσεις με φίλους και γνωστούς και μάλιστα συναντήσεις έως και δέκα ατόμων, ενώ ο αριθμός των οικογενειών δεν προκαθορίζεται. (Το κρατίδιο της Βόρειας Γερμανίας Σλέσβιχ-Χολστάιν έχει μάλιστα ήδη ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει ιδιωτικές συγκεντρώσεις έως και δέκα ατόμων κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου). Αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί την καγκελαρία, σύμφωνα με κύκλους των πρωθυπουργών των κρατιδίων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εν λόγω περιοδικού, η καγκελαρία επιμένει ότι οι συναντήσεις θα πρέπει να είναι δυνατές με μία και μόνο οικογένεια. Ωστόσο, τα κρατίδια δεν το θεωρούν αυτό πρακτικό. Ένας πιθανός συμβιβασμός θα μπορούσε να είναι το ανώτατο όριο για τις συναντήσεις μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου να μειωθεί από δέκα σε πέντε άτομα.

 

To άρθρο Γερμανία: Ενοχλημένη η Καγκελαρία για… xριστουγεννιάτικα μέτρα για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα