Γερμανία: Αποφάσισε να στείλει 187 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, λέει το Business Insider

15:50 7/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα σύγχρονα και αξιόπιστα άρματα μάχης Leopard 2 ζητούσε από τη Γερμανία αλλά και τους άλλους συμμάχους η Ουκρανία, για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή και να ανακτήσει τα εδάφη που κατέλαβε μετά την 24η Φεβρουαρίου του 2022 – ή από το 2014, που προσαρτήθηκε στη Ρωσία η Κριμαία – οι δυνάμεις κατοχής.

Ωστόσο, ενώ πολλές χώρες – έχοντας εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Βερολίνου – έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα παράσχουν τα

Leopard 2, φαίνεται πως η Γερμανία αποφάσισε να στείλει στο Κίεβο τα προηγούμενης γενιάς άρματα μάχης Leopard 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Business Insider, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία – 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η παράδοση των Leopard 1 θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές.

According to Business InsiderGermany has given the green light for the export of 187 Leopard 1 from Rheinmetall (88 )and Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (99 ). Official announcement should be on Tuesday.https://t.co/QtvZjuGKWb pic.twitter.com/8iKi9FzKn7

— Special Kherson Cat (@bayraktar_1love) February 7, 2023

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί – για την ώρα – να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων.

Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο». Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηριχθεί η ουκρανική άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, πρόσθεσε ο κ. Φράι, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μεσοπρόθεσμα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα».

To άρθρο Γερμανία: Αποφάσισε να στείλει 187 άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, λέει το Business Insider δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Αποφάσισε, 187, Leopard 1, Ουκρανία, Business Insider,germania, apofasise, 187, Leopard 1, oukrania, Business Insider