Γεωργαντάς: Πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου – Τέλος τα SMS στις 15/5

11:39 6/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αλλά και για το τι θα γίνει με τα SMS και τις μετακινήσεις μας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (6/5) στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Εκτίμησε μάλιστα ότι τον Ιούνιο θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας. 

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι

περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος, εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί. 

Μιλώντας για τον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν την Τετάρτη (5/5), ο υφυπουργός δήλωσε πως «κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία». 

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι οι εμβολιασμοί που θα γίνονται ημερησίως θα είναι πάνω από 100.000, ενώ διευκρίνισε ότι εντός του Μαίου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1200 εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, υπενθύμισε πως την Τετάρτη (5/5) άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς Υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς. Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκ εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια και λοιπούς σχετιζόμενους με την διαδικασία.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Γεωργαντάς: Πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου – Τέλος τα SMS στις 15/5 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργαντάς, Πάνω, Μαΐου – Τέλος, SMS, 155,georgantas, pano, maΐou – telos, SMS, 155